“Te vaak zijn er regels, wetten en maatregelen die innovaties en vernieuwing tegenhouden. Of liggen er kansen voor versnelling, maar gaat het oppakken ervan te langzaam. We moeten de overheid daar op wijzen en ze helpen om deze regels, wetten en maatregelen te kunnen wijzigen of weg te nemen en kansen om te versnellen goed in beeld te hebben”, aldus de FME-voorzitter.
De overheid is een cruciale partner voor de Nederlandse technologische industrie. Om een sterk industrieel vestigingsklimaat te creëren en gezamenlijk grote maatschappelijke vraagstukken het hoofd te kunnen bieden, hebben overheid en industrie elkaar hard nodig. Samenwerking en afstemming zijn daarbij onontbeerlijk en barrières en kansen moeten in kaart gebracht worden. FME neemt met het Kansenmeldpunt het voortouw om deze informatie te verzamelen en te delen met de politiek.
Het FME Kansenmeldpunt is tot en met 31 december 2015 geopend. Alle resultaten worden door Ineke Dezentjé Hamming en Ben Brussen van lidbedrijf Bronckhorst Technologies gedeeld met de achterban. Gezamenlijk zullen zij de Top 5 van alle barrières en kansen aanbieden aan de programmacommissies.
Werkgevers- en werknemersorganisaties, brancheorganisaties en O&O-fondsen kunnen van 13 januari 2025 tot en met 14…
De Belastingdienst gaat de kleineondernemersregeling (KOR) versoepelen per 1 januari 2025. Voor wie wil weten…
Het kabinet denkt dat onze veiligheidssituatie verslechtert en gaat daarom 716 miljoen euro extra investeren…
Op de campus van de Universiteit Twente (UT) komen drie Joint Innovation Centers (JIC’s) van…
Met een nieuwe samenwerking willen het TBI Praktijkfonds en Stichting ZWBT (Zorg, Welzijn, Bouw en…
De staalmarkt wordt geconfronteerd met een groeiend aantal onzekerheden, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, zowel…