De deelnemende bedrijven brengen de materiaalstromen die zij bezitten weer terug in de materiaalkringloop door ze in te zamelen, milieuvriendelijk te verwerken en weer aan de productie van nieuwe bouwmaterialen te besteden. Binnen het systeem blijft de waarde van de producten behouden: een profiel wordt teruggebracht tot profiel. Door de contracten tussen de verschillende partners wordt het fundament voor het voortbestaan van de materiaalkringloop versterkt, waarbij wordt gewaarborgd dat de materialen in de keten blijven.
De deelnemers zijn leveranciers en fabrikanten van profielsystemen, aannemers, metaalbewerkers, schroothandelaren, recyclingbedrijven, smelterijen en demontage- en/of sloopbedrijven:
Zij werken samen met de maatschappelijke organisaties VKG, VMRG en AluEco (bestaande uit Kawneer, Sapa, Hueck, Aluprof, Reynaers, Schüco en VMRG) die zowel initiator als participant zijn.
Op dit moment verdwijnen veel gevelproducten en materialen aan het einde van de levensduur uit de keten. De industrie heeft geen grip op hergebruik of recycling. Het doel van het initiatief is om al dit materiaal hoogwaardig te hergebruiken. Bovendien zet men zich in voor materiaalefficiency.
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…
Softwarebedrijf ConstruSteel behoort in 2024 wederom tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland en daarom…