Het verhaal over hoe dit nu in zijn werk gaat is als volgt. Elke dag versleept een vloot van trucks de 1500-pond aluminium bars tussen de 26 pakhuizen in de regio Detroit. Ze laden het aluminium uit het ene pakhuis en slaan het vervolgens weer op in een ander pakhuis. Zo zouden dagelijks duizenden kilo’s met vrachtwagens van het ene naar het andere pakhuis in Detroit rijden. Dit zou nodig zijn om regelgeving te omzeilen. De pakhuizen in Detroit zijn goed voor een kwart van het beschikbare aluminium.
Daar komt bij dat de levertijd van het aluminium explosief is gestegen sinds Goldman de aluminium pakhuizen van Metro International Trade Services heeft overgenomen. Onder de vlag van Metro bedroeg de levertijd zo’n zes weken, nu is dat opgelopen tot 16 maanden, terwijl daar eigenlijk geen afdoende reden voor is te benoemen.
Dit alles draagt ertoe bij dat aluminiumhoudende producten zoals blikjes, elektronica en auto’s duurder zijn dan noodzakelijk. Blikjes die eentiende dollarcent duurdere worden, lijkt weinig maar vermenigvuldig dat met 90 miljard blikjes per jaar en de vele tonnen aluminium die worden verhandeld aan de industrie voor auto’s en dergelijke dan zou dit opgeteld de Amerikaanse consument 5 miljard dollar extra hebben gekost, rekent de New York Times ons voor.
Goldman Sachs stelt geen wetten te overtreden, maar ontkent het dus niet. Sinds kort heeft dit bericht op de website staan.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…