De slimme oplossing die GWF Mengele hiervoor bedacht heeft is het principe van een paternoster. De zes gereedschappen worden met een ketting aan de voor- en achterkant van de bovenkant van de machine bewogen. Ondertussen schuift de juiste onderbalk op de goede plek. ‘Klanten vragen steeds vaker om deze oplossing, vandaar dat we het nu hier tonen’, zegt bedrijfsleider Klaus-Jürgen Protzer.
Technisch kan het aangeboden worden op praktisch alle plooibanken van de machinefabrikant, economisch heeft het volgens hem alleen zin tot zo’n 300 ton. ‘Je spaart hiermee al snel twee bedieners in de productie uit. Dan laat het zich snel rekenen hoe vlug de investering is terugverdiend.’ Daarnaast heb je geen speciale brugkraan nodig voor het wisselen van de gereedschappen, iets dat anders wel al vlug nodig is bij dit type buigmachine. De wisselaar is niet afhankelijk van de lengte van de afkantpers. Ook bij de langere uitvoeringen biedt GWL Mengele deze oplossing aan. De meerprijs bedraagt gemiddeld genomen zo’n 20 procent.
De laatste PMI-gegevens lieten een verdere teruggang zien in de Nederlandse industriële sector. De matte…
Het Cybersecuritybeeld Nederland 2024 (CSBN 2024) biedt een beeld van de steeds complexer wordende digitale…
De klimaatdoelen raken uit het zicht. Dat meldt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in…
Efficiënt, voordelig en duurzaam: zo goed als nieuwe demonstratiemachines met de modernste technologie tegen aantrekkelijke…
Het metaalbedrijf Wil Waelbers Design (WWD), gevestigd in Nederweert, is failliet verklaard. WWD was gespecialiseerd…
De producenten in de industrie waren in oktober negatiever dan in september. Het vertrouwen ging…