Het grootste deel is gevestigd in Oost-Europese landen. In deze regio’s waren bestaande opleidingsfaciliteiten op dit gebied sterk verouderd. Maar ook in West-Europese landen zijn de opleidingsfaciliteiten vaak verouderd en niet aantrekkelijk. Zo beschikken landen als Duitsland, België, Denemarken, Zweden, Portugal en Oostenrijk inmiddels over een of meer HTEC’s.
De samenwerkende partners zijn onder andere leveranciers zoals Keller, Renishaw, Sandvik, Schunk, Esprit, Hainbuch, Lock-Tile en andere. Naast Haas draaimachines en bewerkingscentra nemen de losse Haas CNC besturingen (simulator) waarop scholings- en simulatiesoftware van Keller draait, een prominente plaats in binnen het moderne opleidingsgebeuren.
Dit samenwerkingsverband biedt onderwijsinstellingen daarmee de mogelijkheid hun opleidingsfaciliteit tegen aantrekkelijke voorwaarden compleet met machines, simulatoren, software en gereedschappen in te richten. Met deze centra worden studenten in de HTEC’s vertrouwd gemaakt met de modernste CNC verspaningstechnologie in een aantrekkelijke omgeving. Haas wil hiermee het tekort aan talentvolle en gemotiveerde jongeren in de fijnmechanische industrie bestrijden.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…