Hardt hyperloop onthult baanwisseltechnologie (video)

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Hardt Hyperloop onthulde eind juni het eerste Europese hyperloopsysteem tijdens zijn ‘Grand Reveal’ evenement. De nadruk lag op de hyperloop baanwisseltechnologie. Nu het volledige systeem werkt, maakt Hardt zich klaar voor het volgende, grotere, ambitieuze project.

Tekst gaat verder onder de video:

 

Het eerste Europese hyperloopsysteem is voltooid waarin alle essentiële elementen die noodzakelijk zijn voor de werking van de hyperloop zijn getest, inclusief een revolutionaire hyperloop-baanwisseltechnologie. De wissel stelt hyperloopvoertuigen in staat om van de ene naar de andere buis te wisselen, zonder gebruik te maken van bewegende onderdelen in het voertuig of in de baan. Hierdoor kunnen voertuigen hun hoge snelheid behouden en naadloos van route wisselen door in- en uit te voegen in het netwerk. ‘Na 2 jaar ontwikkeling en hard werken zijn we de eerste in Europa die een volledig functioneel hyperloopsysteem hebben neergezet, inclusief een nog nooit eerder aangetoonde technologie voor het wisselen van banen op hoge snelheid. Met name door deze technologie kunnen wij het hyperloopnetwerk realiseren in de nabije toekomst’, zegt Mars Geuze, CCO van Hardt Hyperloop.

‘Onze gedrevenheid om een transportmiddel te ontwikkelen waarbij we maximale prestaties realiseren met minimaal energieverbruik werpt zijn vruchten af’, aldus Sascha Lamme, CTO Hardt Hyperloop.

Partners

Het voltooien van het hyperloopsysteem werd mogelijk gemaakt in nauwe samenwerking tussen Hardt Hyperloop en zijn internationale partners als Tata Steel, het Nederlandse Royal BAM Group en Goudsmit, de Duitse organisaties Busch and Continental, het Italiaanse Prysmian Group, en het Zweeds-Zwitserse ABB. Naast de samenwerking met partners wordt Hardt ook ondersteund door investeringen vanuit EU-organisaties, met in het bijzonder EIT InnoEnergy – de EU-gemeenschap voor innovatie in duurzame energie in Europa, ondersteund door het European Institute of Innovation and Technology.

Het European Hyperloop Center

Naast de feestelijke bekendmaking van de behaalde resultaten, maakt Hardt Hyperloop ook nieuwe informatie bekend over de realisatie van de volgende fase – het European Hyperloop Center. Het Center, welke onder andere een grote R&D-workshop en een experience center omvat, heeft als voornaamste faciliteit een baan van 3 kilometer waarmee de voertuigen van Europese hyperloopbedrijven op hoge snelheid getest kunnen worden. Daarmee zullen de faciliteiten van het Center aan de basis liggen voor de standaardisatie van Europese hyperloopinfrastructuur en -technologie. Het bedrijf kan daarbij op de steun rekenen van gerenommeerde leiders vanuit de industrie, waaronder consortiumpartner Royal IHC. Er wordt op dit moment gezocht naar een geschikte locatie in Europa voor het Center, dat naar verwachting in twee jaar operationeel is.

Over Hardt Hyperloop

Hardt Hyperloop werkt onvermoeid door om de mobiliteits- en transportindustrie te verduurzamen met een innovatieve modaliteit waarmee personen en goederen op hoge snelheid kunnen worden vervoerd. Hardt en haar partners leiden momenteel de realisatie van het Europese Hyperloop Netwerk – een netwerk dat het Europese ontinent verkleind met non-stop verbinding die dwars over de landgrenzen gaan en verre Europese steden dichtbij maken.

Hyperloop is een netwerk van buizen op lage druk waarin autonome voertuigen zowel passagiers als vracht op hoge snelheid direct naar hun eindbestemming vervoeren. De combinatie van het magnetische zweefsysteem en de lage druk maken het mogelijk om zeer snel te reizen met minimaal energieverbruik, waardoor het vervoersmiddel snel en duurzaam is.

In 2015 werd de aftrap gegevens voor de ‘Hyperloop Pod Competition’ voor studententeams en bedrijven over de hele wereld om de ontwikkeling van een werkend prototype te stimuleren. Het team van de TU Delft bouwde o.a. een capsule en won daarmee de competitie tussen 27 wereldwijde teams .

In 2017 besloten het NS Innovatiefonds en investeringsfonds Uniiq te gaan bijdragen in de ontwikkeling van de Hyperloop door Hardt , de startup vanuit het team van de TU Delft dat de Hyperloop Competitie van Elon Musk won.

Hardt Hyperloop