Hiermee is na maanden voorbereiding de proefinstallatie voor het ontwikkelen van een nieuwe technologie voor het maken van ruwijzer klaar voor de vierde testcampagne. Deze proef voor het op alternatieve wijze produceren van ruwijzer loopt al sinds 2009.
Het meest bijzondere aan het deels bij Tata Steel in IJmuiden bedachte HIsarna-proces is dat gemalen kolen en ijzererts zonder voorbewerking rechtstreeks worden ingezet. Als deze technologie succesvol kan worden ontwikkeld, kan op termijn de voorbewerking van ijzererts tot sinter (luchtige brokken) of pellets (bolletjes) en van kolen tot kooks komen te vervallen. Sinter-, pellet- en kooksfabrieken zouden dan overbodig worden. En dat betekent 20 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van het huidige productieproces.
De komende maanden zal bij HIsarna weer een kleurrijke verzameling aan bedrijfskleding te zien zijn: naast de 52 Tata Steel medewerkers is namelijk ook personeel van de HIsarna-partners Rio Tinto, ArcelorMittal, ThyssenKrupp, Voestalpine en Paul Wurth betrokken bij de test.
Tata Steel Nederland moet in het eerste kwartaal van 2025 opnieuw stevig de broekriem aanhalen.…
Met 370 deelnemers was de Precisiebeurs al in mei uitverkocht. Beursorganisator Mikrocentrum, het verbindende platform…
Het Amerikaanse SurfacePrep heeft familiebedrijf Leering uit Hengelo overgenomen. Leering, actief in straal- en oppervlaktetechniek…
Metaalbedrijf Van Schijndel Metaal en Elektrolas, beide uit Noord-Brabant, hebben een onbemande laserlascel ontwikkeld die…
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…