De geopolitieke spanningen in de wereld hebben de rem gezet op investering in de metaalbewerking. Maakbedrijven zijn voorzichtiger met de aanschaf van nieuwe machines. ‘Dat biedt ons met de HSG fiberlasers, en de gunstige prijskwaliteitsverhouding, ook voordelen ten opzichte van de concurrentie’, laat Landré weten op de vakbeurs Machineering in Brussel.

Sinds dit jaar heeft Landré de exclusieve verdelingsrechten van HSG in de Benelux. HSG is een Chinese producent van plaat- en buislasers. De fiberlasers onderscheiden zich volgens Landré al door een lagere kostprijs in gebruik vergeleken met alternatieve technieken zoals CO2-lasers en plasmasnijden. Dit maakt ze geschikt voor verschillende toepassingen in de staalindustrie. ‘Daarnaast ligt de aanschafprijs veel lager dan die van de gekende westerse producenten van fiberlasers, terwijl de kwaliteit vaak niet onder doet.’
De metaalvakbeurs Machineering in Brussel eind vorige week was het eerste evenement waar de machineverdeler uit Houten uitpakte met de Chinese machine.
Bij Landré, dat ook Haas CNC machines en Davi walsmachines in zijn portfolio heeft, merkt men ook dat het wat minder gaat in de metaalindustrie en dat er veel onzekerheid en voorzichtigheid heerst. ‘Maar dan hebben wij voordeel met HSG dat deze goedkoper zijn dan de westerse merken en bedrijven dus sneller voor ons zullen kiezen, laat het bedrijf op de beurs weten.
Vooroordelen
In de verkoop merkt de gekende Nederlandse machineverdeler regelmatig dat er nog vooroordelen heersen ten opzichte van Chinese merken, maar op de beursstand benadrukt een medewerker dat de Chinezen grote stappen hebben gezet en op kwaliteit concurrerend zijn. ‘Als Landré hebben wij een naam hoog te houden in de metaalindustrie waar wij al decennialang actief zijn’, verwoordt een verkoper het rotsvaste vertrouwen van Landré in het merk.
Landré heeft dagelijks vijftien technici op pad in de Benelux en verzorgt ook het service-onderhoud van de fiberlasers.
Bij de ondertekening van het exclusieve dealerschap voor de Benelux eerder dit jaar ging er ook specifiek aandacht uit naar België. Met de deelname op Machineering vond er alvast exposure plaats bij onze zuiderburen. Ook moet een nieuwe service- en agentschapsstructuur de dienstverlening verbeteren.
Onderdeel van het Belgische team is ook Kris Verheyen, die zelf jarenlang een platenverwerkend metaalbedrijf runde en enige tijd Bodor in België vertegenwoordigde. Medio vorig jaar startte de Kempenaar als freelance service technici lasersnijmachines, totdat Landré hem begin dit jaar benaderde voor een commerciële functie bij onze zuiderburen. ‘In deze periode hebben we hier twee machines verkocht, en nu ook één op deze beurs’, aldus Verheyen, die zelf ook instaat voor de installatie en opleiding.
U moet inloggen om dit artikel te lezen
Onze unieke artikelen, analyses en expertise zijn speciaal voor u beschikbaar. Log in en lees verder!
Nog geen account? Meld u nu aan en krijg direct toegang tot exclusieve content.