Laser bepaalt toekomst van de maakindustrie

AWL levert wereldwijd geautomatiseerde lasmachines. De uitgekiende lassystemen van AWL zijn onderscheidend in de markt en zijn ontwikkeld op basis van jarenlange kennis en deskundigheid. Een andere spreker is Arjen Janssens van het bedrijf Solmates. Dit bedrijf won onlangs de Young Technology Award 2010. Verder zijn er diverse sprekers uit de industrie die concreet aantonen dat lasertechnologie voor hen grote voordelen en een goede concurrentiepositie oplevert.

 

Crisis de baas door innovatie

AWL is specialist in state-of-the-art geautomatiseerde lasmachines en levert wereldwijd aan de maakindustrie. Het bedrijf heeft een zeer duidelijke visie en handelt daar zeer consequent naar. En met succes; AWL heeft nauwelijks last gehad van de economische crisis. Eén van de belangrijkste redenen voor hun succesvolle jaar waren de innovaties, en dan vooral in laserlassen. Niet alleen is AWL concepten en ideeën blijven doorontwikkelen, haar klanten hebben laserlassen als een van de belangrijkste verbindingstechnologieën geadopteerd. Piet Mosterd zal zijn visie delen met de bezoekers van het Industrial LaserEvent 2011.

 

Mini ASML

Solmates is in staat om beweging op een chip te realiseren, wat tot nu toe nog niet goed mogelijk was in de chipindustrie. Door een speciaal laagje op de chips aan te brengen, worden er oneindig veel mogelijkheden gecreëerd. Onlangs heeft Solmates de Young Technology Award 2010 gewonnen. De award is bedoeld als stimulering voor jonge, kansrijke en innovatieve bedrijven uit Oost-Nederland. Juryvoorzitter Carry Abbenhues (gedeputeerde Provincie Overijssel) noemde het bedrijf ‘een mini ASML met veel potentie’.

 

Noodzaak lasertechnologie

De nadruk van het Industrial LaserEvent 2011 zal liggen op de directe inzetbaarheid van lasertechnologie in de maakindustrie en de noodzaak hiervan. Naast een overzicht van de trends voor de nabije toekomst zoals de bezoekers dat gewend zijn, zijn er diverse sprekers uit de industrie die tonen hoe zij lasertechnologie in hun eigen praktijk succesvol inzetten. En zij zullen laten zien dat lasertechnologie hun bedrijf grote voordelen biedt.

 

LaserEvent

Het LaserEvent is een ééndaags symposium dat op 5 april van 9.00 tot 18.00 uur op de Universiteit Twente wordt gehouden. Op het symposium komen kennisinstellingen, leveranciers en gebruikers samen om informatie uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laser materiaalbewerking. Het Industrial LaserEvent wordt georganiseerd door het Materials Innovation Institute (M2i), Universiteit Twente (UT), Syntens, Kennispark Twente en het Laser Applicatie Centrum (LAC). Het evenement wordt ondersteund door Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, NIL, FDP, VeMet en de MBL. De toegangsprijs is 95 euro en opgeven kan via de website.

De redactie

Recent Posts

Vraag Duitse machinebouw stagneert

De Duitse machinebouw-industrie ondervindt stevige tegenwind. In het derde kwartaal van 2024 daalde het aantal…

2 dagen ago

Weer flinke krimp voor industriële productie

De kalendergecorrigeerde productie van de Nederlandse industrie was in september 3,3 procent lager dan in…

2 dagen ago

Grenzen verleggen in precisietechnologie

Technologische innovaties in hightech en precisietechnologie worden steeds complexer, waardoor internationale samenwerking essentieel is. Op…

3 dagen ago

Hitma en Distran brengen geavanceerde gaslekdetectietechnologie naar Nederland

Hitma heeft een samenwerking opgezet met het Zwitserse Distran, specialist in draagbare ultrasone lekdetectieapparatuur. Deze…

3 dagen ago

Hightech mkb-bedrijven gezocht

Holland High Tech en Regieorgaan SIA lanceren 'MKB Call Hightech 2024', gericht op innovatieve projecten…

3 dagen ago

Subsidie voor innovatieve maritieme maakindustrie

Circulaire scheepsbouw, zero uitstoot in de scheepvaart of over goede data beschikken? De maritieme maaksector…

3 dagen ago