Het is alweer eventjes geleden dat Liberty Steel een niet-bindend indicatief bod uitbracht op staalmaker ThyssenKrupp, 16 oktober 2020 om precies te zijn. Inmiddels blijkt dat Liberty Steel-eigenaar Sanjeev Gupta nu extra eisen stelt aan de overname.
Dat meldt het Duitse Handelsblatt. Liberty Steel is de enige bieder voor de smelterijen van ThyssenKrupp. Het is een vrij kleine fabrikant, die met de overname van de staaldivisie van ThyssenKrupp verder kan groeien. Aan Handelsblatt bevestigt Liberty Steel deze week een nieuw, concreter bod uitgebracht te hebben.
Na meerdere gesprekken met de directie, vakbond IG Metall en politici zou Gupta nu ook al enkele plannen klaar hebben liggen voor de locaties van ThyssenKrupp, die allemaal behouden kunnen blijven. Door om te schakelen van de automobielsector naar klanten in de bouwsector kan bijvoorbeeld de bezettingsgraad worden verhoogd. En daar houden zijn plannen niet op. Gupta wil namelijk klimaatneutraal staal gaan produceren, om zo staal een toekomst te geven. Momenteel is er zeer veel CO2-uitstoot bij de productie van staal, door waterstof te gebruiken bij de productie hoeft er volgens Gupta geen CO2-uitstoot te zijn. Hierbij wordt dan waterstof gebruikt die met zogenoemde ‘schone’ elektriciteit wordt geproduceerd. Uiterlijk in 2030 wil Gupta de fabrieken hebben omgebouwd, stukken sneller dan concurrenten als ArcelorMittal en Salzgitter die ook al de mogelijkheden van waterstof onderzoeken. Om de overname door te laten gaan moet ThyssenKrupp echter wel instemmen met deze plannen.
Thyssenkrupp heeft roerige tijden achter de rug, met reorganisaties en meerdere mislukte fusies. Zo ging eerder de fusie met Tata Steel niet door, strandde vervolgens een fusie met Klöckner, vond er een grote reorganisatie plaats, en ging een voorgenomen fusie met Salzgitter uiteindelijk ook niet door. Het enige lichtpuntje was de verkoop van de liftendivisie, die weer wat geld in het laatje bracht.
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…
Softwarebedrijf ConstruSteel behoort in 2024 wederom tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland en daarom…