De LiS beschikte al over twee Haas SuperMiniMills en een Haas VF-1 bewerkingscentrum. Met de nieuwe machines beschikt LiS over draaimachines met Y-as, bewerkingscentra en boor-/tapcentra. Met al deze CNC-machines beschikt de school als een van de weinige opleidingen over up-to-date CNC productietechnologieën voor fijnmechnische bewerkingen.
Als HTEC krijgt LiS korting, scholing, gratis simulatoren van de besturing, en verlengde garantie. Ook staat de school met de andere HTEC’s. Dit zijn er in Europa al 104.
De Leidse instrumentmakers School (LiS) is dé gespecialiseerde vakschool voor precisietechnologie in Nederland en versterkte die positie recent via stevige investeringen in een uitbreiding van huisvesting en haar machinepark. De school levert momenteel vijftig studenten per jaar af, waarvan een deel doorstroomt naar Hbo. Het aantal aanmeldingen is de laatste 3 jaren sterk gegroeid, zodat er waarschijnlijk meer afstuderenden per jaar komen.
De studenten ontwikkelen en maken onder meer fijnmechanische componenten in opdracht voor industrie en wetenschap. Voor bedrijven die willen weten wat de LiS voor hen kan betekenen is er op donderdag 18 mei de mogelijkheid een kijkje achter de schermen te komen nemen.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…