Actueel

Lorch Schweißtechnik toont de toekomst van het lassen

Lorch Schweißtechnik toont op de beurs Schweissen & Schneiden 2023 zijn nieuwe maatstaven. Ongeacht of het nu gaat om het nieuwe MIG-MAG-inverterplatform voor industrieel lassen, innovatieve automatiseringsoplossingen met lascobots, of oplossingen rondom het thema arbeids- en gezondheidsbescherming.

Tags:
Foto: Lorch

Onmiddellijke toegang tot lasgegevens, moderne netwerkaansluiting, een perfecte vlamboog, de eenvoudigste bediening en een servicevriendelijkheid die het lasapparaat in ieder productiebedrijf op topniveau houdt: dat zijn de eisen aan de lasapparaten van de toekomst. Lorch Schweißtechnik presenteert zijn praktische omzetting van deze vereisten in een nieuw ontwikkeld inverterplatform dat op Schweissen & Schneiden  te zien is in hal 5. Door talrijke innovaties – inclusief een nieuwe generatie laspistolen die bij een exacte afstemming op het systeem voor de hoogste laskwaliteit zorgt – creëert Lorch een nieuwe referentie voor veeleisend lassen.

Precies afgestemd

Nog een zwaartepunt van de beurspresentatie is het thema automatisering, dat een centrale rol speelt door de stijgende kosten en het aanhoudende gebrek aan vaklieden. Als leverancier van cobotoplossingen toont Lorch hoe bedrijven met het flexibele, modulaire systeem myCobot eenvoudig en individueel hun eigen cobotoplossing samenstellen om hun repeterende taken te lassen. Ook is te zien hoe andere praktische functies en features het geautomatiseerde lassen eenvoudiger maken.

Optimale bescherming

Over alle lasprocessen en toepassingen heen staat de optimalisering van de werkomgeving centraal. Naast zijn product-assortiment presenteert Lorch daarvoor oplossingen die de uitstoot van lasrook tijdens het lasproces minimaliseren of elimineren. Dit gaat van innovatieve lasprocessen, zoals de Lorch speed-processen, die de lasrook reduceren, en laspistolen voor rookafzuiging, tot verse-luchthelmen die een continue toevoer van verse lucht voor de lasser verzorgen.

‘We zullen op deze beurs tonen welk potentieel nog in de MIG-MAG-lasprocessen steekt en hoe het lassen er in de toekomst zal uitzien. In de voorbije jaren hebben we met onze klanten praktische oplossingen uitgewerkt. Of het nu gaat om het domein van de invertertechniek, de automatisering of de bescherming van de lasser, we verheugen ons erop het resultaat van onze nieuwe hightech te presenteren en te tonen hoeveel er in het industriële lassen nog mogelijk is’, aldus Jonas Kappel, hoofd productmanagement en marketing bij Lorch Schweißtechnik GmbH. 

Lorch: hal 5, Stand C28

Tags:
De redactie

Recent Posts

Vraag Duitse machinebouw stagneert

De Duitse machinebouw-industrie ondervindt stevige tegenwind. In het derde kwartaal van 2024 daalde het aantal…

2 dagen ago

Weer flinke krimp voor industriële productie

De kalendergecorrigeerde productie van de Nederlandse industrie was in september 3,3 procent lager dan in…

2 dagen ago

Grenzen verleggen in precisietechnologie

Technologische innovaties in hightech en precisietechnologie worden steeds complexer, waardoor internationale samenwerking essentieel is. Op…

3 dagen ago

Hitma en Distran brengen geavanceerde gaslekdetectietechnologie naar Nederland

Hitma heeft een samenwerking opgezet met het Zwitserse Distran, specialist in draagbare ultrasone lekdetectieapparatuur. Deze…

3 dagen ago

Hightech mkb-bedrijven gezocht

Holland High Tech en Regieorgaan SIA lanceren 'MKB Call Hightech 2024', gericht op innovatieve projecten…

3 dagen ago

Subsidie voor innovatieve maritieme maakindustrie

Circulaire scheepsbouw, zero uitstoot in de scheepvaart of over goede data beschikken? De maritieme maaksector…

3 dagen ago