LVD blijft achter als het gaat om naamsbekendheid van geautomatiseerde plaatbewerkingsmachines op de Belgische thuismarkt. Om hier verandering in te brengen, nam het onder andere deel aan de Machineering beurs in Brussel.
‘In Nederland loopt de verkoop van geautomatiseerde totaaloplossingen beter dan in België. Hier hebben we op dat vlak wat minder naamsbekendheid’, vertelt Joren Rommel, field service engineer bij LVD.
Het is een van de redenen waarom de Belgische wereldspeler op het gebied van plaatbewerkingsmachines dit jaar voor het eerst deelnam aan de Machineering beurs in Brussel.
Blikvanger op de beurs was de dyna-cell, een kantbank met robotcel. Aangestuurd door de CADMAN-SIM-software claimt LVD een procesduur van ‘art to part’ van niet meer dan twintig minuten. ‘Dyna-Cell maakt in tien minuten automatisch het plooi- en robotprogramma aan en heeft daarna slechts tien minuten nodig voor de gereedschapsinstelling en de productie van het eerste stuk. Het inleren van de robot is niet nodig.’ De toepassing is vooral ook interessant voor bedrijven met kleinere series, vertelt Rommel.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…