Machinebouwer DuyvisWiener komt met unieke proeflijnen voor de cacao- en chocoladeverwerkende industrie

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

De cacao- en chocoladeverwerkende industrie kan vanaf 1 oktober het resultaat testen van drie verschillende productielijnen voor chocolade. Machinebouwer DuyvisWiener heeft hiervoor een laboratorium ingericht. ‘Het geeft onze klanten de unieke gelegenheid om drie verschillende lijnen met elkaar te vergelijken.’

Directeur Mirjam van Dijk, MBA, van DuyvisWiener:  ‘De cacao- en chocoladewereld kan nu, in ons nieuwe laboratorium op drie manieren chocolade laten maken en er kan, uiteraard, ook worden geproefd. We hebben hiervoor twee lijnen van onze concurrenten staan en onze eigen nieuw ontwikkelde chocolademachine waarbij drie processen in een unit zijn verwerkt. Het gaat hierbij om de integratie van de processen vermalen, mengen en concheren. Het doel mag duidelijk zijn, we willen groeien in de markt van machinebouwer voor de chocoladeverwerkende industrie.’

Binnen deze verwerkende industrieën zal de nieuwe machine veel opzien baren. ‘De bedrijven werken al decennia met dezelfde technologie en deze door ons ontwikkelde nieuwe manier van produceren betekent een enorme ommekeer in de productie.’

Gouden greep

De combinatie van het ontwerpen, engineeren en bouwen van machines voor zowel de cacaoverwerkende als de chocoladeverwerkende industrie lijkt een gouden greep te zijn geweest voor machinefabriek DuyvisWiener. ‘De overname van Wiener – machinebouwer voor de chocoladeverwerkende industrie gevestigd in Velsen-Noord – vond amper vier jaar geleden plaats en nu merken we dat de afgeronde integratie van Wiener binnen Duyvis de eerste resultaten gaat opleveren.’

Mirjam van Dijk bij een kogelmolen, bestemd voor een chocolademachine. ‘Steeds zoeken naar toegevoegde waarde voor de klant.

Lees het volledige artikel: ‘Chocolade topper’ in bijgaande pdf’s. 

 duyvis.01.
 duyvis.02.