Directeur Mirjam van Dijk, MBA, van DuyvisWiener: ‘De cacao- en chocoladewereld kan nu, in ons nieuwe laboratorium op drie manieren chocolade laten maken en er kan, uiteraard, ook worden geproefd. We hebben hiervoor twee lijnen van onze concurrenten staan en onze eigen nieuw ontwikkelde chocolademachine waarbij drie processen in een unit zijn verwerkt. Het gaat hierbij om de integratie van de processen vermalen, mengen en concheren. Het doel mag duidelijk zijn, we willen groeien in de markt van machinebouwer voor de chocoladeverwerkende industrie.’
Binnen deze verwerkende industrieën zal de nieuwe machine veel opzien baren. ‘De bedrijven werken al decennia met dezelfde technologie en deze door ons ontwikkelde nieuwe manier van produceren betekent een enorme ommekeer in de productie.’
De combinatie van het ontwerpen, engineeren en bouwen van machines voor zowel de cacaoverwerkende als de chocoladeverwerkende industrie lijkt een gouden greep te zijn geweest voor machinefabriek DuyvisWiener. ‘De overname van Wiener – machinebouwer voor de chocoladeverwerkende industrie gevestigd in Velsen-Noord – vond amper vier jaar geleden plaats en nu merken we dat de afgeronde integratie van Wiener binnen Duyvis de eerste resultaten gaat opleveren.’
Mirjam van Dijk bij een kogelmolen, bestemd voor een chocolademachine. ‘Steeds zoeken naar toegevoegde waarde voor de klant.
Lees het volledige artikel: ‘Chocolade topper’ in bijgaande pdf’s.
|
duyvis.02. |
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…