Creemers zei dit op de afgelopen vakbeurs Tube in Düsseldorf. Doorslaggevend voor de keuze voor een fiberlaser zijn volgens de sales manager de lagere operationele kosten van een fiberlaser, die doorgaans op ongeveer een derde van die van een CO2-laser liggen. ‘Men is bereid voor een fiberlaser zelfs iets minder kritisch naar de snijkwaliteit te kijken als het om dikker RVS gaat, waar de fiber nog iets achterblijft qua kwaliteit dan de CO2. Bij dikker staal benadert de fiberlaser de kwaliteit van de CO2 inmiddels.
De vraag naar andere Mazak-machines in de Benelux ontwikkelt zich goed. Luc Creemers merkt dat de Nederlandse markt bezig is met een inhaalslag. ‘Wij zien een duidelijk verschil tussen Nederland en België. In Nederland wil men weer investeren en de laatste technieken in huis halen. De Belgische markt is vlak, met name doordat de bouw er nog niet aantrekt.’
Meer over de op Tube aangekondigde nieuwe buislasersnijmachine Tube Gear 150 van Mazak in de Vraag en Aanbod special ‘Lassen, snijden en verspanen’, die verschijnt bij de reguliere editie van 22 mei 2014.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…