Het Mikrocentrum organiseert in samenwerking met het Belgische VITO Lasercentrum in Mol op 18 en 19 mei 2010 de derde editie van het Benelux Laser Event.
Het Benelux Laser Event is een combinatie van congres, expositie en live demonstraties en is gratis en stelt ‘Toegepaste Laserbewerkingen’ centraal.
Hoge innovatiewaarde
Tijdens de twee dagen in Mol zal lasertechnologie in vele facetten prominent aan bod komen. De materiaalbewerking met lasers begon met de glaslaser, gevolgd door de Nd:YAG-laser en de CO2-laser en later als tussenstation de diodelaser en nu zijn er als hoogvermogen lasers de verbeterde diodelaser, de schijflaser, de fiberlaser en de nog steeds niet weg te denken CO2-laser.
De bewerkingstijd is verlegd van CW (snijden) naar milliseconde (lassen) naar microseconde (boren) naar nanoseconde (graveren, ablatie) en nu naar femtoseconde. Dit maakt dat de laser een zeer hoge innovatiewaarde heeft en zal blijven houden.
Laser congres
Het begeleidende congres bestaat voornamelijk uit inleidingen over praktische laserbewerkingen. Hierbij zal de bewerkingstijd van femtoseconde tot CW (continue laser) worden belicht. Het congres staat onder leiding van dagvoorzitter prof. Bert Huis in ‘t Veld, die op dinsdag 18 mei het dagthema ‘Microbewerkingen’ naar voren brengt door onder andere: Lightmotiff, Exilas, Layerwise, Materialise, Alsi, Sonion, Solland en ECN.
Op woensdag 19 mei zal het dagthema ‘Macrobewerkingen’ onder de bezielende leiding van prof. Jean-Pierre Kruth door de volgende bedrijven worden belicht: Vito, KU Leuven, Laprocon, Arcelor Mittal, Universiteit Twente, Vasco, AWL en Bosal.