De Nederlandse batterijenproducent en -innovator LeydenJar Technologies gaat de productie fors ophogen met de bouw van een eerste fabriek op Strijp-T in Eindhoven, die naar verwachting in 2026 zal openen.
PlantOne gaat een productiecapaciteit van 70MWh pure siliciumanode voor batterijen met een hoge energiedichtheid bieden. De anoden van LeydenJar worden geïntegreerd in lithium-ionbatterijen, waardoor de capaciteit en de mogelijkheden om snel op te laden enorm toenemen. Omdat de energiedichtheid zeventig procent hoger is dan die van conventionele anoden en de anoden tot tien keer dunner zijn, maken LeydenJar-anoden de weg vrij voor nieuwe producten en innovaties in de auto- en consumentenelektronica-industrie. Telefoons, laptops en elektrische voertuigen worden lichter in gewicht, compacter en gaan langer mee bij één keer opladen. Bovendien wordt volgens de fabrikant de impact van de productie op de klimaatverandering tot 85 procent verminderd in vergelijking met conventionele grafietanoden.
PlantOne zal zich vestigen in het 270 meter lange ‘TX’-gebouw op Strijp-T in Eindhoven, dat momenteel wordt gerenoveerd. Vanaf 2026 moet er jaarlijks 70 MWh pure silicium anode folie geproduceerd worden: genoeg voor vier miljoen smartphone batterijen. De productiemiddelen die in de faciliteit zullen worden gebruikt, zijn in eigen huis ontwikkeld door LeydenJar.
De strategische richting van LeydenJar gaat verder dan PlantOne. Het bedrijf plant verdere uitbreiding om te kunnen voldoen aan de snel groeiende vraag naar hoogwaardige batterijen. Christian Rood voegt hieraan toe: ‘Toen ik dit bedrijf oprichtte, was het mijn droom om siliciumanoden te hebben voor alle batterijtoepassingen om de overgang naar groene energie te versnellen. PlantOne is een belangrijke stap in de richting van het gebruik van onze siliciumanoden in consumentenelektronica en we voorzien een groei naar de markt voor elektrische voertuigen in de toekomst.’ Met deze uitbreiding wil LeydenJar de elektrificatie van onze samenleving faciliteren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en bij te dragen aan het behalen van de EU-doelstelling om in 2050 netto nul te zijn.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…