MKB INFRA-leden samen naar derde trede CO2-Prestatieladder

Mkb-ondernemers volgen dit versnellingstraject collectief met als doel sneller, efficiënter en goedkoper aan de benodigde eisen voor certificering op de CO2-Prestatieladder te voldoen. MKB INFRA is hiermee de eerste brancheorganisatie die haar leden een collectief traject aanbiedt. Het versnellingstraject CO2-Prestatieladder is praktijkgericht en door het traject gezamenlijk te volgen leren de deelnemende bedrijven van elkaar. Daarnaast geeft het deelnemers de mogelijkheid gezamenlijk initiatieven te starten die tot CO2-reductie in de sector leiden; één van de eisen van het CO2-Prestatieladdercertificaat. DHV begeleidt de deelnemende bedrijven inhoudelijk in het versnellingstraject door intensieve coaching, het beschikbaar stellen van formats en voorbeelden, plenaire bijeenkomsten en maatadvies. CROW is als kennispartner en beheerder van de CO2-Prestatieladder voor aanbestedende partijen in de GWW bij dit traject betrokken. Door deze werkwijze kunnen mkb-bedrijven zich alle benodigde eisen voor de CO2-Prestatieladder efficiënt eigen maken.

Extra begeleiding ondernemers

MKB INFRA stimuleert haar leden tot CO2-reductie en het behalen van een certificaat op de CO2-Prestatieladder. Dit verstevigt de concurrentiepositie van haar leden en zet de sector aan tot het doorvoeren van besparingsmaatregelen en innovaties. In het huidige marktklimaat kan het wel of niet hebben van het CO2-Prestatieladdercertificaat het verschil zijn tussen winnen en verliezen van een opdracht. Om een certificaat te kunnen behalen moet veel gebeuren, bijvoorbeeld het berekenen van een CO2-footprint, reductiedoelstellingen vaststellen, deze ook daadwerkelijk toepassen, hierover communiceren en samenwerken in de keten. Voor een individueel mkb-bedrijf vraagt dit een behoorlijke financiële en personele inzet. Het samenwerkingstraject tussen MKB INFRA, DHV en CROW begeleidt mkb-ondernemers in het behalen van een CO2-bewustcertificaat op trede drie van de Prestatieladder.

Certificering eind 2012

De eerste deelnemende bedrijven starten met een introductiebijeenkomst, waarna voor elke deelnemer een CO2-footprint wordt berekend conform de geldende eisen. Plenair ontvangen de deelnemers formats en voorbeelden die men voor het eigen bedrijf op maat kan aanpassen, daarin individueel bijgestaan door DHV. Het versnellingstraject wordt afgesloten met een beoordeling van het portfolio. Vervolgens wordt een externe auditor uitgenodigd om het certificeringstraject te starten; dit wordt het laatste kwartaal van 2012 verwacht.

De redactie

Recent Posts

Galvano Metaal richt drie nieuwe divisies op

Om aan de uiteenlopende behoeften van verschillende klantgroepen binnen de maakindustrie te voldoen, heeft Galvano…

2 dagen ago

OOM-winnaar Dinnissen: ‘Wij willen het elke dag beter doen’

Dinnissen Process Technology uit Sevenum heeft dit weekend de OOM Award 2024 voor de regio Limburg…

2 dagen ago

Blog Rolf Elling: Inspirerende driedaagse

Het is bijna zover. Op 1, 2 en 3 oktober 2024 staat Evenementenhal Gorinchem voor…

2 dagen ago

Ommekeer voor Nederlandse industrie op handen

Na twee moeizame jaren keert de Nederlandse industrie in 2025 weer terug naar groei. De…

5 dagen ago

Welke gevolgen heeft de Miljoenennota voor de industrie?

Met Prinsjesdag achter de rug ligt er weer een stapel aan nieuwe plannen klaar voor…

5 dagen ago

Aantal faillissementen valt hoger uit dan verwacht

Halverwege 2024 versnelt de opwaartse trend van faillissementen in Europa. Wereldwijd komt eind dit jaar…

5 dagen ago