De architectuurplaquette is een initiatief van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) om de interesse in architectuur en de betrokkenheid met onze bebouwde omgeving te stimuleren.
Tijdens de bouwfase informeert het bouwbord over het project, wie het ontworpen heeft, wie opdracht gegeven heeft en wie het realiseert.
Eenmaal voltooid gaat het bouwbord weg en blijft het gebouw anoniem achter. Daarom werd de architectuurplaquette in het leven geroepen, waarop de naam van het gebouw, de architect, de opdrachtgever, de aannemer en de bouwperiode wordt vermeld.
In de komende versie van de STABU-bestekssystematiek (uitgave 2009-2) zal de architectuurplaquette zijn opgenomen. Stichting STABU draagt de plaquette een warm hart toe.
In nauw overleg met de producent zijn de specificaties vastgesteld. Op architectuurplaquette.com is algemene informatie over de plaquette te lezen. Verder is de mogelijkheid geschapen om middels de architectuurplaquette-database te zoeken naar gebouwen die van een plaquette zijn voorzien.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…