Stichting Innovat.ION is een zelfstandige entiteit waarvan het bestuur bestaat uit twee van de vier bestuursleden uit Vereniging ION. De officiële aftrap van Stichting Innovat.ION is op 1 januari 2019. De bedoeling is dat de stichting een platform wordt waar innovaties voor de branche uitgevoerd kunnen worden in projecten met bedrijfsbijdragen en subsidies. Door deze specifieke inbedding kunnen projecten sneller tot wasdom komen. Iets waar de branche grote behoefte aan heeft.
Het eerste grote wapenfeit van Stichting Innovat.ION is tijdens het congresblok 3D-printing voltrokken in ‘s-Hertogenbosch, de ondertekening van een convenant door de drie kennispartners (NLR, TU Delft en Stichting Innovat.ION) samen met ongeveer vijftien mkb-bedrijven.
Doel van het project is bedrijven te ondersteunen door met hen metaalgeprinte onderdelen op de markt te brengen. Dit betekent dat ook aspecten als business, het bedrijf en de mens in het AM-proces aan bod komen.
Dat in dit proces het kiezen van de juiste coating erg belangrijk is, spreekt voor zich. De kennis van de werkgroep 3D Metal Printing van Vereniging ION zal daarom meegenomen worden. En uiteraard zal ook het netwerk van FLAM3D betrokken worden. Namens Stichting Innovat.ION neemt Arjan de Bruin aan het project deel.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…