Perron038 en Universiteit Twente gaan samenwerken

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Universiteit Twente en Perron038, innovatiecentrum voor de maakindustrie in (Regio) Zwolle, zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Samen met hogeschool Windesheim onderzoekt de UT hoe zij hun technologische kennis en onderwijs kunnen koppelen aan de activiteiten op Perron038.

Op de foto, v.l.n.r. prof. Gerrit Brem, professor Energietechnologie, Piet Mosterd, bestuurslid Perron038, Frits Visser, bestuurslid Perron038, Arend van der Sluis, bestuurslid Perron038, prof. Bart Koopman, decaan faculteit ET, Egon van der Veer, directeur domein Techniek hogeschool Windesheim en Paul Guldemond, wethouder duurzame economie Zwolle. (Foto: Universiteit Twente)

De samenwerking richt zich op drie belangrijke thema’s: onderwijs, levenslang ontwikkelen en innovatie. Met dit partnerschap versterken de drie partijen niet alleen elkaar, maar ook de regio Zwolle als een innovatieve hotspot binnen de provincie Overijssel.

De samenwerking tussen onderwijsinstellingen en de maakindustrie staat centraal in het partnerschap. De combinatie van de wetenschappelijke kennis van de UT en de praktische toepassingen bij Perron038 leidt niet alleen tot nieuwe innovaties, maar zorgt tevens voor versnelde kennisdeling, aldus de partijen. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van zowel studenten als professionals in de regio.

Boost voor regionale samenwerking

De samenwerking tussen de UT en de regio Zwolle sluit aan bij de gezamenlijke ambitie om van de regio een plek te maken waar de maakindustrie en het onderwijs elkaar versterken. Door de kennis van de UT te combineren met het netwerk van Perron038, wordt de regio beter voorbereid op toekomstige technologische en maatschappelijke uitdagingen. Deze samenwerking krijgt steeds meer vorm, met een focus op sectoren zoals de maakindustrie, zorgtechnologie, kunststoffen en de energietransitie. Verschillende overheden, organisaties en bedrijven zijn hierbij betrokken.

‘Perron038 is een bruisende plek vol creativiteit en bedrijvigheid, waar talent en bedrijven elkaar ontmoeten. Daar mogen we als UT niet ontbreken. Dankzij deze stap krijgen we een betere verbinding met talent en bedrijven in Zwolle’, besluit professor Bart Koopman, decaan bij de faculteit Engineering Technology van Universiteit Twente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *