Het Nederlandse bedrijfsleven tast in het duister welke stappen genomen moeten worden om een veilige logistieke keten te kunnen waarborgen, met zo min mogelijk oponthoud. Zo is bij veel bedrijven bijvoorbeeld niet bekend welke schadelijke effecten bepaalde concentraties gassen kunnen hebben en welke procedures zij moeten volgen. Ook bestaat er geen consensus over de juiste meetmethode, de kwaliteit van gasmeters en opleidingen.
Het platform moet gaan dienen als meldpunt, informatie- en adviesorgaan. Daarnaast moet het, binnen kaders die de logistieke keten zo min mogelijk frustreren, richtlijnen en normen ontwikkelen voor de veilige omgang met containers die gassen bevatten. Het platform heeft een breed draagvlak bij het bedrijfsleven, de vakbond en de overheid.
Zo wordt er momenteel samen met de Raad Nederlandse Detailhandel, TLN, FNV Bondgenoten, VNO-NCW en FME-CWM gesproken over de praktische invulling en structuur en heeft minister Cramer uitgesproken het initiatief een zeer warm hart toe te dragen. Het platform zal dan ook waarschijnlijk al aan het einde van deze zomer worden gelanceerd.
Technologische innovaties in hightech en precisietechnologie worden steeds complexer, waardoor internationale samenwerking essentieel is. Op…
Hitma heeft een samenwerking opgezet met het Zwitserse Distran, specialist in draagbare ultrasone lekdetectieapparatuur. Deze…
Holland High Tech en Regieorgaan SIA lanceren 'MKB Call Hightech 2024', gericht op innovatieve projecten…
Circulaire scheepsbouw, zero uitstoot in de scheepvaart of over goede data beschikken? De maritieme maaksector…
EAZ Wind, een bouwer van bedrijfswindmolens, is vorige week failliet verklaard. Het bedrijf kende tijdens…
Donald Trump is vandaag opnieuw verkozen tot president van de Verenigde Staten. Op het gebied…