Dit meldt Greenpeace op haar website. Twee jaar lang deed Greenpeace onderzoek naar de enorme verwoesting veroorzaakt door de winning van ruw ijzer in de Amazone. Ruw ijzer uit Maranhao wordt vaak geproduceerd door op houtskool gestookte ovens van hout uit het regenwoud, dat vaak illegaal is gekapt. Grote delen van het Amazonewoud en beschermde gebieden van inheemse volken zijn hierdoor verwoest. De kampen waar het houtskool vervolgens wordt gemaakt, liggen diep verscholen in het regenwoud. Daar werken arbeiders als moderne slaven onder onmenselijke omstandigheden.
Greenpeace stelt dat eigen onderzoek aantoont dat ruw ijzer uit de Amazone eindigt in de Amerikaanse staalfabrieken, zoals Severstal in Columbus, Mississippi. Deze fabriek levert op zijn beurt weer aan een aantal van ‘s werelds toonaangevende auto-merken, zoals Ford, GM, Nissan en Mercedes.
Door de ondertekening van deze overeenkomst is een belangrijke stap gezet richting daadwerkelijke bescherming van de Amazone en haar bewoners.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…