‘De clinchunit loopt mee met de profileerlijn. Je kunt dus nu in de lijn, bijvoorbeeld bij het rolvormen van profielen, het clinchen doen’, legt Tom Allemeesch van DAC Machines uit.
Deze techniek is ontwikkeld door de Zwitserse fabrikant van clinchpersen Eckold, die door de handelaar uit Roeselare in de Benelux wordt vertegenwoordigd. Door twee excentrisch verstelde assen die in tegenovergestelde richting draaien, komen het boven- en ondergereedschap precies samen waar de clinchverbinding nodig is.
De oplossing die Eckold heeft bedacht, maakt het mogelijk om de afstand tussen de verbindingen zelf te bepalen en gemakkelijk te wijzigen. Via de besturing kan dit worden ingegeven, zonder dat er iets aan de mechanische instellingen van de machine veranderd hoeft te worden. De excentrische assen worden softwarematig versteld. De breedte van de profielen kan eveneens versteld worden.
Tot nog toe is de machine geschikt voor het clinchen van maximaal 3 mm dikke plaat, dus bijvoorbeeld een 2 mm dikke plaat met een 1 mm of twee platen van elk 1,5 mm dik.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…