Ook kiest Rotterdam voor papier met het FSC-keurmerk. Bovendien zal Rotterdam het gebruik van FSC-hout zoveel mogelijk stimuleren bij opdrachtnemers en externe partijen waarmee wordt samengewerkt.
Al in 1989 is in Rotterdam beleid opgesteld om het gebruik van tropisch hardhout voor eigen gemeentelijk gebruik terug te dringen en duurzame productie van tropisch hardhout te stimuleren. In 1995 is de intentieverklaring ‘Hart voor Hout’ ondertekend, waarbij duurzaam geproduceerd hout vanaf dat moment voorzien moest zijn van het FSC-logo.
‘Rotterdam is zich bewust van zijn voorbeeldfunctie met betrekking tot duurzaam ondernemen en heeft dit onder andere eind 2008 vertaald in een concrete ambitie voor duurzaam inkopen. Rotterdam ondertekent dan ook graag het FSC-convenant om daarmee een bijdrage te leveren aan het ombuigen van de negatieve trend van wereldwijde ontbossing’, aldus Aboutaleb.
Bestuursvoorzitter van FSC Nederland Robbert Jan Dekker: ‘Door het FSC-convenant te ondertekenen draagt Rotterdam bij aan het behoud van bossen wereldwijd. Duurzaam bosbeheer past uitstekend bij de doelstelling van 50 procent minder CO2-uitstoot in 2025 in het kader van Rotterdam Climate Initiative. Ontbossing draagt voor 20 procent bij aan de uitstoot van broeikasgassen en met FSC-certificering voorkom je nu juist ontbossing.’
Technologische innovaties in hightech en precisietechnologie worden steeds complexer, waardoor internationale samenwerking essentieel is. Op…
Hitma heeft een samenwerking opgezet met het Zwitserse Distran, specialist in draagbare ultrasone lekdetectieapparatuur. Deze…
Holland High Tech en Regieorgaan SIA lanceren 'MKB Call Hightech 2024', gericht op innovatieve projecten…
Circulaire scheepsbouw, zero uitstoot in de scheepvaart of over goede data beschikken? De maritieme maaksector…
EAZ Wind, een bouwer van bedrijfswindmolens, is vorige week failliet verklaard. Het bedrijf kende tijdens…
Donald Trump is vandaag opnieuw verkozen tot president van de Verenigde Staten. Op het gebied…