Er waren tijdens de beurs ook volop activiteiten: kennissessies, virtueel lasplein, demoplein en het NILBIL-Lassymposium. ‘Er viel genoeg te beleven’, zei Daniëlle Wild van Evenementenhal.
Wild: ‘We hebben veel complimenten gehad voor hoe de beurs erbij stond. Zowel de exposanten als de bezoekers waren blij met de volle hal, waar echt veel te beleven viel. De exposanten waren ook heel tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Daar ligt onze focus op. Exposanten gaven aan dat dit zijn vruchten afwerpt. Hierdoor was er ook sprake van een positieve flow op de beursvloer. Er zijn weer verschillende machines verkocht en contracten afgesloten. Veel bedrijven hebben aangegeven in 2017 er weer bij te zijn.’
Aan het speciale demoplein werkten in totaal zeven bedrijven mee. Hier werd een machine in werking gezet om zo het volledige productieproces van a tot z te demonstreren. Ook waren hier experts aanwezig om uitleg te geven over het productieproces aan bezoekers. “Bezoekers werden meegenomen in een snellere en efficiëntere manier van produceren. Dit was een mooie toevoeging aan de beursvloer met veel interactie en kwaliteit. We zijn blij dat we konden rekenen op de medewerking van zes bedrijven: DMG MORI, Hagoort, LCMC, Harry Hersbach Tools, Renishaw, BMO Automation en MetaalNieuws”, aldus Wild.
Een andere samenwerking op de beursvloer was zichtbaar op het nieuwe Virtueel Lasplein. Verschillende aanbieders gaven hier demonstraties van virtuele systemen. Bovendien konden belangstellenden producten ook zelf uitproberen. Het plein kon tijdens de beurs rekenen op veel belangstelling van bezoekers. Met name de interactiviteit trok de aandacht.
Midden op de beursvloer had de beursorganisatie een kennistheater ingericht. De korte en bondige presentaties over actuele onderwerpen in de lastechniek werden zeer positief ontvangen door bezoekers. Daarnaast organiseerde het Nederlands Instituut voor Lastechniek in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek het bekende NILBIL-Lassymposium. Deze twaalfde editie telde zo’n 30 lezingen, grotendeels verdeeld in twee parallelle sessies. Er kwamen diverse actuele onderwerpen onder de aandacht, zoals arbeidsomstandigheden, lasprocessen, lasbaarheid en inspectie.
In 2017 vindt Metavak weer zelfstandig plaats op 31 oktober, 1 en 2 november in Evenementenhal Gorinchem. De volgende gecombineerde editie met NIL Verbindingsweek wordt in 2018 gehouden.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…