De reikwijdte van het begrip metallurgische procédés was tot nu toe niet eenduidig vastgelegd in wet- en regelgeving. Omdat een goede definitie van het begrip metallurgische procédés ontbrak, sloot de Belastingdienst voor de uitleg aan bij het spraakgebruik op de volgende wijze: het proces van de bewerkingen waardoor de metalen uit hun ertsen worden afgescheiden.
Onlangs heeft de Rechtbank Arnhem echter bepaald dat het begrip metallurgische procédés kan worden uitgelegd volgens de Europeesrechtelijke definitie van het EG-adviescentrum, namelijk: Procedures waarbij metalen uit hun ertsen worden gescheiden, het zuiverder maken van metalen, het legeren en het creëren van bruikbare objecten uit metalen.
Echter, niet elke vorm van metaalbewerking kan volgens de rechtbank Arnhem als een metallurgisch procédé worden aangemerkt. De door de rechtbank Arnhem gegeven uitleg van het begrip ‘metallurgische procédés is aanmerkelijk ruimer dan de uitleg die de Belastingdienst tot nu toe heeft gehanteerd. Gezien het feit dat de Belastingdienst in deze zaak geen hoger beroep heeft aangetekend zal de vrijstelling en teruggaafmogelijkheid in de toekomst ruimer zijn.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…