Sabic is onlangs gestart met belangrijke onderhoudswerkzaamheden op haar locatie in Geleen, op het Chemelot Industrial Park. Bij dit werk, bekend als een ‘turnaround’, voeren meer dan 900 Sabic-medewerkers en meer dan 1.000 contractors essentiële taken uit gedurende een periode van drie maanden.
De turnaround, die elke zes jaar wordt uitgevoerd, omvat dit keer het permanent uit bedrijf nemen van SABIC’s naftakraker Olefins 3, samen met vijf andere units van het totale kraker-complex. Deze turnaround is een miljoeneninvestering en maakt deel uit van een bredere toekomststrategie voor de site, die een aanzienlijke verandering in de bedrijfsvoering van de naftakraker zal inhouden.
Gedetailleerde planning is in volle gang met contractors en leveranciers uit de regio die dit belangrijke project ondersteunen, en er is een uitgebreid plan ontwikkeld om de lokale gemeenschap te betrekken en te informeren over de voortgang, aldus Sabic.
Tijdens de turnaround zal de krakersectie van Olefins 3 worden ontkoppeld en niet meer worden opgestart. Dit project maakt deel uit van de strategische heroriëntatie van de site. Naftakraker Olefins 4 blijft normaal functioneren.
De toekomststrategie voor site Geleen omvat een focus op het optimaliseren van het productportfolio van Sabic, efficiëntieverbeteringen en duurzame investeringen in haar kernactiva. ‘Een essentieel onderdeel van onze strategie is de ontwikkeling van de geavanceerde recyclingfabriek van SabicPlastic Energy Advanced Recycling. Deze fabriek nadert voltooiing en zal een cruciale rol gaan spelen bij het recyclen van kunststoffen en het creëren van een circulaire economie,’ aldus Sabic.
Bovendien blijft Sabic voortdurend inspanningen leveren en oplossingen verkennen voor het beoogde doel van koolstofneutraliteit van haar activiteiten tegen 2050.
Sinds januari 2023 ontvangen de locaties in Geleen en Bergen op Zoom in Nederland bijna 850 GWh aan hernieuwbare windenergie van de Nederlandse Fryslân- en SwifterwinT-windparken. Dit is een belangrijke stap, die bijna tachtig procent van Sabic’s jaarlijkse energiebehoefte in Nederland dekt en helpt de indirecte CO2-uitstoot met meer dan 240.000 metrische tonnen te verminderen.
John Bruijnooge, General Manager bij Sabicin Geleen: ‘Deze veranderingen markeren een belangrijke stap in de toewijding van Sabicaan een duurzamere toekomst en aanpassing aan veranderende marktomstandigheden. Site Geleen blijft zich inzetten voor efficiencyverbeteringen en initiatieven die onze CO2-neutraliteit en circulariteitsdoelen ondersteunen. We kijken ernaar uit om met omwonenden in contact te komen en hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij Sabic in Geleen. We werken samen met lokale scholen aan loopbaan- en kennis activiteiten op het gebied van wetenschap en technologie, naast het werk dat we al doen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid waaronder sponsoring van lokale evenementen en het vrijwilligerswerk van collega’s. Een succesvolle turnaround is van cruciaal belang voor de voortdurende groei en duurzaamheid van onze locatie in Geleen.’
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…
Softwarebedrijf ConstruSteel behoort in 2024 wederom tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland en daarom…