Actueel

Samenwerking tussen SCHUNK en 3M opent nieuwe mogelijkheden op het gebied van geautomatiseerd slijpen

Robotondersteund slijpen is een uitdagende taak die een enorme hoeveelheid kennis vereist van technieken, processen en materialen. Om ervoor te zorgen dat gebruikers de optimale oplossing voor hun taak vinden, hebben SCHUNK en 3M de handen ineen geslagen om bedrijven te ondersteunen bij het optimaal automatiseren van hun slijp-, polijst- en borstelprocessen.

Slijpen, ontbramen, polijsten – als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van materiaal of het afwerken van werkstukken, vertrouwen veel bedrijven op handmatige bewerkingen. Maar dit is erg kostbaar bij serieproductie en levert niet altijd de gewenste precisie of reproduceerbaarheid op. Robotondersteunde processen daarentegen garanderen een constante hoge kwaliteit en zijn de klok rond onbemand. Schunk, producent van grijpsystemen en spantechniek en actief op het gebied van automatisering, ondersteunt klanten door hun toepassingen te valideren in tests die worden uitgevoerd in het Schunk CoLab-applicatiecentrum. Het bedrijf levert ook de bijpassende componenten. Klanten zullen in de toekomst hun manuele slijp-, polijst- en ontbraamprocessen bijna volledig kunnen vervangen door producten uit het portfolio voor robotische materiaalverwijdering.

Samen met 3M

Schunk is een samenwerking aangegaan met 3M, een fabrikant van industriële slijpmiddelen. 3M werkt voortdurend aan het optimaliseren van slijp- en polijstprocessen en richt zich op het creëren van efficiëntere, innovatieve producten. In combinatie met de competentie van Schunk op het gebied van automatisering zullen deze inspanningen nieuwe toepassingsgebieden openen voor het optimaliseren van slijp-, polijst- en borstelprocessen. De twee ondernemingen bundelen hun knowhow en zullen deze via op maat gemaakte oplossingen aan de gebruikers aanbieden.

Haalbaarheidsstudies

Schunk levert de geschikte componenten voor robots en biedt ondersteuning bij de technische implementatie van geautomatiseerde toepassingen, en 3M zoekt naar de juiste slijpmiddelen en optimale procesparameters. Hiervoor kunnen in het Schunk CoLab-applicatiescentrum snel en eenvoudig haalbaarheidsstudies op verschillende componenten worden uitgevoerd. Het slijpproces kan verder worden geoptimaliseerd in het robotlab van 3M. Dit betekent dat klanten het beste uit twee werelden krijgen en de optimale, op maat gemaakte automatiseringsoplossing voor hun toepassing kunnen realiseren.

De redactie

View Comments

  • Ons graag contacteren , wij hebben een project voor het opschuren van gelaste aluminium panelen voor de treinbouw

Recent Posts

Wereldwijde dichtheid fabrieksrobots verdubbeld

Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…

3 dagen ago

Arbeidsmarkt iets minder krap in derde kwartaal

Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…

3 dagen ago

Koninklijke Marine 3D-print reserveonderdelen (video)

De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…

4 dagen ago

Column Joachim Driessen: Op staande voet

Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…

4 dagen ago

In zes stappen een cobot integreren

Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…

4 dagen ago

Huisbeurs in herhaling voor Jörg Machines

Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…

4 dagen ago