Bijna alle non-ferro soorten schroot stegen, alleen geel koper daalde van 2.633 naar 2.600 euro per ton, maar rood koper steeg van 4.192 naar 4.213 euro per ton. Ook lood en zink stegen en doen nu respectievelijk 1.038 en 725 euro per ton.
Ferroschroot blijft zo ongeveer op hetzelfde niveau als de maand augustus. De branche voor secundaire metalen heeft last van het wereldwijde productieoverschot aan staal, zoals ABN Amro concludeert. Euler Hermes Economic Research noemt zelfs een wereldwijde overcapaciteit van 300 miljoen ton staal, dat is 50 maal de jaarproductie van Tata Steel IJmuiden. Hierdoor zijn volgens de kredietverzekeraar de staalprijzen dit jaar met zo’n tien procent gedaald. Zij adviseren om de staalsector te herstructureren, met name in China, met nog steeds te veel kleine vervuilende staalproducenten.
Door onder andere de overcapaciteit blijven de ferroschrootprijzen in november op het niveau van de afgelopen vier maanden.
De laatste PMI-gegevens lieten een verdere teruggang zien in de Nederlandse industriële sector. De matte…
Het Cybersecuritybeeld Nederland 2024 (CSBN 2024) biedt een beeld van de steeds complexer wordende digitale…
De klimaatdoelen raken uit het zicht. Dat meldt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in…
Efficiënt, voordelig en duurzaam: zo goed als nieuwe demonstratiemachines met de modernste technologie tegen aantrekkelijke…
Het metaalbedrijf Wil Waelbers Design (WWD), gevestigd in Nederweert, is failliet verklaard. WWD was gespecialiseerd…
De producenten in de industrie waren in oktober negatiever dan in september. Het vertrouwen ging…