Dit project was mogelijk dankzij een financiele bijdrage uit het TNO-MKB kennisoverdrachtprogramma en een bijdrage van de bedrijven zelf. Naast Orfa Visser, specialist in forceerbewerkingen, gingen nog eens vijf bedrijven samen met TNO in januari 2010 aan de slag met het verbeteren van hun productieproces. Dat zijn: De Jong Hot Water Tanks uit Gorredijk, Lentink uit Varsseveld, Hydroform uit Echt, SMI Plaatwerk uit Leeuwarden en Van Schijndel Metaal uit Dongen.
In het innovatietraject is een mix van kennis en instrumenten ingezet, zoals Demand Flow en Lean Manufacturing, verkorting van de orderdoorlooptijd, reductie van omsteltijden, het inrichten van productie/assemblageprocessen en flexibilisering van de inzet van personeel. Er vinden sessies plaats bij de deelnemende bedrijven en in gezamenlijke bijeenkomsten wisselen de deelnemers hun ervaringen uit.
Het project wordt op 1 september afgesloten met een bijeenkomst voor een bredere groep plaatwerkbedrijven. Dan worden de resultaten van het project gepresenteerd en nader toegelicht. Ook komt dan een CD beschikbaar met checklists, informatie over de aanpak en casebeschrijvingen.
Naast de bedrijven binnen het project worden ook overige FDP bedrijven uitgenodigd voor de eindbijeenkomst van het project.Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen, 2 personen per bedrijf.
Aanmelding in volgorde van binnenkomst bij FDP.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…