‘Het is het nieuwe opleidingscentrum van de NGK ,’ vertelt Van Dijk. ‘Zij maken twee dagen per week gebruik van de smederij. Op de avonden en de overige dagen gaan wij hier aan de gang. Ik heb er mijn bedrijf Dochter van de Smid en samen met Peter Scheltus ook nog het bedrijf Vuurspetter.’ De smederij heeft zes smidsvuren en maakt deel uit van de in ere herstelde Botterwerf Huizen.
Samen hebben zij dit jaar ook Vuurspetters opgericht. Bedrijven bieden zij, in samenwerking met restaurant De Kalkovens , het concept ‘Smeed en Eet’. De ‘Smeed en eet’ bijeenkomsten worden begeleid door Peter Scheltus. Hij geeft informatie over het vak, begeleid de teams bij hun opdracht en treedt ook op als coach. ‘Voorafgaand aan de bijeenkomst overleg ik met de directie van het bedrijf of met de afdelingschef. Wat is de bedoeling. Zijn er problemen waaraan kan worden gewerkt. Hoeveel vrijheid is er voor inbreng tijdens de dag. Want als je drie tot vier uur aan de gang gaat, is het natuurlijk logisch dat de teamleden eigen ideeën krijgen die je vervolgens weer verwerkt.’
Voor particulieren organiseert Vuurspetters series van vijf workshops. Op 10 februari start de cursus levendig smeden, 5x een avond aan het vuur en daadwerkelijk smeden.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…