Net als in de afgelopen jaren was de hoeveelheid fijnstof in de bebouwde omgeving van Tata Steel in 2014 binnen de Europese norm.
‘Ik ben zeer tevreden dat we erin geslaagd zijn om de uitstoot van fijnstof nog verder te verlagen’, aldus Hans van den Berg, director Manufacturing Iron & Steel van Tata Steel in IJmuiden. ‘Dit is goed nieuws voor ons bedrijf én voor onze omgeving. Het laat zien dat ons resultaatgericht milieubeleid vruchten afwerpt. Vanzelfsprekend blijven we ons in de toekomst inspannen om de impact van onze processen op de omgeving verder te reduceren.’
De doekfilterinstallatie van de sinterfabriek is eind 2013 volledig in gebruik genomen en zorgt ervoor dat de hoeveelheid fijnstof, dioxine en zware metalen in de uitstoot van de sinterfabriek met minimaal 75 procent afneemt ten opzichte van de vorige milieu-installatie. De sinterfabriek is een belangrijk onderdeel in de staalproductie. Er worden brokken (sinters) gebakken van ijzererts en cokes die in de hoogovens verdwijnen.
Tata Steel werkt momenteel aan het ontmantelen van de voormalige installatie voor de rookgasreiniging van de sinterfabriek, de zogenaamde hogedrukwasser. Tata Steel heeft 100 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van deze nieuwe installatie.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…