Technochroom groep stapt in markt lasercladden

Dat heeft George van der Panne, salesmanager bij het oppervlaktebedrijf, gezegd op de beurs Surface in ‘s-Hertogenbosch.

Deklagen met lasercladden

Lasercladden, het met behulp van laser en metaalpoeders aanbrengen van deklagen, wordt op deze schaal nog niet toegepast in Europa. Het grote voordeel van deze techniek is dat door de lokale warmte-inbreng van de laser de oppervlaktelaag zich superieur hecht aan het substraat, maar de mechanische eigenschappen daarvan niet veranderen doordat de warmte-inbreng beperkt blijft tot enkel een heel dunne bovenlaag.

Dat er slechts weinig spelers in deze markt zijn, heeft volgens George van der Panne veel te maken met de hoge investeringen die ermee gemoeid zijn. ‘Niet iedereen durft dat. Wij wel, omdat we vertrouwen hebben in de techniek.’

Lasercladdden in offshore

Bij Technocladding weet men dat de voordelen opwegen tegen de investeringen. Men wil het lasercladden vooral inzetten voor producten uit de offshore industrie. Vooral in extreem agressieve omgevingen is er vraag naar exotische coatings met specifieke eigenschappen op het gebied van slijtage en corrosiebescherming.

George van der Panne legt uit dat de huidige werkzaamheden van de Technochroom groep – het vernikkelen en verchromen – zeker zullen blijven bestaan, echter voor sommige toepassingen zal lasercladden gebruikt worden. De nieuwe activiteiten gaan plaatsvinden onder de naam Technocladding bv en worden gestart vanuit de vestiging Technochroom Lelystad .

Franc Coenen

Recent Posts

Grenzen verleggen in precisietechnologie

Technologische innovaties in hightech en precisietechnologie worden steeds complexer, waardoor internationale samenwerking essentieel is. Op…

20 uur ago

Hitma en Distran brengen geavanceerde gaslekdetectietechnologie naar Nederland

Hitma heeft een samenwerking opgezet met het Zwitserse Distran, specialist in draagbare ultrasone lekdetectieapparatuur. Deze…

21 uur ago

Hightech mkb-bedrijven gezocht

Holland High Tech en Regieorgaan SIA lanceren 'MKB Call Hightech 2024', gericht op innovatieve projecten…

22 uur ago

Subsidie voor innovatieve maritieme maakindustrie

Circulaire scheepsbouw, zero uitstoot in de scheepvaart of over goede data beschikken? De maritieme maaksector…

1 dag ago

Na succesjaren faillissement voor windmolenbouwer

EAZ Wind, een bouwer van bedrijfswindmolens, is vorige week failliet verklaard. Het bedrijf kende tijdens…

2 dagen ago

MKB Nederland: ‘Goede betrekkingen voortzetten’

Donald Trump is vandaag opnieuw verkozen tot president van de Verenigde Staten. Op het gebied…

2 dagen ago