Dat heeft George van der Panne, salesmanager bij het oppervlaktebedrijf, gezegd op de beurs Surface in ‘s-Hertogenbosch.
Lasercladden, het met behulp van laser en metaalpoeders aanbrengen van deklagen, wordt op deze schaal nog niet toegepast in Europa. Het grote voordeel van deze techniek is dat door de lokale warmte-inbreng van de laser de oppervlaktelaag zich superieur hecht aan het substraat, maar de mechanische eigenschappen daarvan niet veranderen doordat de warmte-inbreng beperkt blijft tot enkel een heel dunne bovenlaag.
Dat er slechts weinig spelers in deze markt zijn, heeft volgens George van der Panne veel te maken met de hoge investeringen die ermee gemoeid zijn. ‘Niet iedereen durft dat. Wij wel, omdat we vertrouwen hebben in de techniek.’
Bij Technocladding weet men dat de voordelen opwegen tegen de investeringen. Men wil het lasercladden vooral inzetten voor producten uit de offshore industrie. Vooral in extreem agressieve omgevingen is er vraag naar exotische coatings met specifieke eigenschappen op het gebied van slijtage en corrosiebescherming.
George van der Panne legt uit dat de huidige werkzaamheden van de Technochroom groep – het vernikkelen en verchromen – zeker zullen blijven bestaan, echter voor sommige toepassingen zal lasercladden gebruikt worden. De nieuwe activiteiten gaan plaatsvinden onder de naam Technocladding bv en worden gestart vanuit de vestiging Technochroom Lelystad .
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…