Tata Steel schreef in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een omzet van 345,8 miljard roepie (4,4 miljard euro), in dezelfde periode in het jaar ervoor lag de omzet nog 15,5 procent hoger. De winst lag echter wel zes procent hoger dan in het voorgaande jaar met 33 miljard roepie (420 duizend euro). Dit was met name te danken aan een belastingmeevaller.
Tata Steel geeft aan dat in Europa de problemen lagen in het toenemende handelsprotectionisme en de naderende Brexit. De vraag naar staal bleef onder druk staan, de marges en staalprijzen daalden hierdoor. Tata Steel heeft in Europa een transformatieprogramma gelanceerd om de activiteiten af te slanken en duurzamer te maken voor succes op de lange termijn. Zo meldde het bedrijf eerder al de personeelskosten omlaag te willen brengen met 170 miljoen euro.
T V Narendran, CEO en algemeen directeur van Tata Steel: ‘Het ondernemingsklimaat in India en andere regio’s bleef uitdagend en woog zwaar op de staalprijzen. Tata Steel werkte nauw samen met klanten uit verschillende bedrijfssegmenten om de verkoop te stimuleren en de volumes te handhaven. We zijn gericht op het stimuleren van productiviteitsverbeteringen in onze verschillende activiteiten en in de toeleveringsketen om de kosten te verlagen en de impact op de marges te minimaliseren.’
Ook ArcelorMittal kende zware tijden. De verwachtte omzet over het derde kwartaal van 17,2 miljard dollar (15,5 miljard euro) werd niet gehaald, maar bleef steken op 16,6 miljard dollar (15 miljard euro). Het bedrijf kwam daarnaast uit op een netto verlies van 539 miljoen dollar (487 miljoen euro) in het derde kwartaal, tegenover een winst van 899 miljoen dollar (812 miljoen euro) in diezelfde periode in 2018. Toch was er reden voor posiviteit, omdat de ebitda misschien wel lager lag dan het voorgaande jaar, maar wel 133 miljoen dollar (120 miljoen euro) hoger dan verwacht.
Lakshmi N. Mittal, voorzitter en CEO van ArcelorMittal, zei in zijn commentaar: ‘Zoals verwacht bleven we in het derde kwartaal te maken krijgen met moeilijke marktomstandigheden, gekenmerkt door lage staalprijzen in combinatie met hoge grondstofkosten. In deze markten blijven wij geconcentreerd op onze eigen initiatieven om prestaties te verbeteren en onze prioriteit is om kosten te verminderen, de productie aan te passen en ons te focussen op het positief houden van de cash flow.’
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…