ThyssenKrupp gaat de toren gebruiken voor R&D en om liften voor flats en wolkenkrabbers te testen en te certificeren. Op deze manier wil de liftbouwer de installatietijd van liften drastisch terugdringen. In zijn nieuwe toren kan ThyssenKrupp Elevator innovatieve oplossingen testen, zoals schachten waarin meer dan één cabine in bedrijf is en liften die een snelheid van 18 meter per seconde halen. Het gebouw zal ook toegankelijk zijn voor het publiek, met een panorama uitkijkpunt op 232 meter hoogte. Met de bouw van de toren kost ongeveer 40 miljoen euro.
De mondiale trend van verstedelijking leidt tot hogere gebouwen. Met behulp van de testtoren wil ThyssenKrupp Elevator liften verder ontwikkelen voor de hoge gebouwen van de toekomst. Lifttechnologie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, omdat energie-efficiëntie, hogere snelheden tussen verdiepingen, minder drukke lobby’s en betere veiligheid in gebouwen steeds belangrijker zijn geworden.
Verwacht wordt dat de wereldwijde vraag naar liften, roltrappen en loopbanden jaarlijks met 5 procent zal stijgen naar 52 miljard euro in 2016.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…