Tijdelijk tentdak met Arena-effect waarborgt afbouw Bètafaculteit Utrecht

De beweegbare constructie waarborgt de afbouw onder alle weersomstandigheden. Het tijdelijke dak is voor het eerst in deze omvang in Nederland toegepast en ontwikkeld in nauwe samenwerking met aannemer Hurks van der linden.

Om eind 2010 ongeacht de weersomstandigheden tijdig op te leveren, heeft Harsco Infrastructure een beweegbare overkapping gebouwd. De aannemer is er zeer tevreden over. Projectleider Ron van Ree van Hurks van der linden: ‘Wij hebben met Harsco Infrastructure een uitstekende oplossing bedacht om de voortgang van het werk zeker te stellen. In nauwe samenwerking is een beweegbaar dak ontwikkeld, zodat ruwbouw, bevoorrading en afbouw altijd ongestoord door kunnen gaan.’

HAKI-dak

Het HAKI-tentdak (filmpje) is een ideale oplossing om te allen tijde comfortabel en veilig te werken. De overkapping bestaat uit zeilen en aluminium profielen in combinatie met een uniek spantontwerp. Het wordt opgebouwd vanaf een montageplatform aan één kant van het dak van het gebouw. Als een gedeelte van het tentdak is voltooid, wordt het vanaf het platform het atrium ingerold. Dat is een veilige werkmethode, bovendien blijven de kraankosten beperkt.

Op www.youtube.com/harsconl is een filmpje te bekijken over het HAKI-tentdak, met toelichting van projectleider Ron van Ree van Hurks van der linden.

Opbouwtijd

De opbouwtijd bij de Bètafaculteit bedroeg ongeveer twee weken. In de huidige opstelling blijft het dak circa tien weken staan. Daarna verhuist het naar de zevende verdieping (dakvloer) en wordt de tent zeven meter breder met een totale oppervlakte van bijna 1.400 m2. Ook daar staat het dak ongeveer tien weken.

De redactie

Recent Posts

Wereldwijde dichtheid fabrieksrobots verdubbeld

Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…

15 uur ago

Arbeidsmarkt iets minder krap in derde kwartaal

Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…

2 dagen ago

Koninklijke Marine 3D-print reserveonderdelen (video)

De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…

2 dagen ago

Column Joachim Driessen: Op staande voet

Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…

2 dagen ago

In zes stappen een cobot integreren

Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…

2 dagen ago

Huisbeurs in herhaling voor Jörg Machines

Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…

2 dagen ago