In de praktijk is het verspanen van staal, gietijzer en non ferro metalen, met de gewenste procesveiligheid goed te realiseren, indien de voorwaarden binnen een bepaalde bandbreedte worden gerespecteerd. Maar hoe anders ligt dit bijvoorbeeld voor het draaien van superlegeringen, de materiaalsoorten met een hoge sterkte, die ook op hoge temperaturen wordt behouden. Deze materialen worden onder andere toegepast in de lucht- en ruimtevaart en in toenemende mate in de procesindustrie.
De verspaning van bijvoorbeeld Inconel 718 is bijzonder lastig. Dit vereist een geheel andere benadering, zowel gezien vanuit de geometrische kant, als methodiek, standtijd beïnvloeding, verspaand volume, snijmaterialen en optredende veranderingen in het werkstukmateriaal.
Daarbij worden de drie stadia FSM, ISM en LSM behandeld gedurende het draaien van superlegeringen, waarna iedere deelnemer hierover ook een praktische syllabus mee naar huis neemt.
Van deelnemers wordt verwacht dat zij met de basisbeginselen van de verspaning al bekend zijn of hiervoor eerder de training “Productief Economisch Draaien” hebben gevolgd.
Deelname aan een training is mogelijk door uw voorinschrijving op de hiervoor georganiseerde kennisdag. De duur van de training is van 9:00-17:00 uur.
Meer hierover op de website van het Verspanersforum
De Europese staalmarkt ziet zich geconfronteerd met aanhoudende tegenwind. Door een combinatie van teruglopende vraag,…
Het bestuur van Vereniging High Tech NL heeft Eric-Mark Huitema aangesteld als nieuwe algemeen directeur.…
Dit jaar viert Dormac CNC Solutions, technologiepartner voor de Nederlandse verspaning, zijn zeventigjarig bestaan. Het…
De metaalafdeling van EMCO-groep, een sociaal werkleerbedrijf uit Emmen, heeft recent een nieuwe kantbank van…
De laatste PMI-gegevens lieten een verdere teruggang zien in de Nederlandse industriële sector. De matte…
Het Cybersecuritybeeld Nederland 2024 (CSBN 2024) biedt een beeld van de steeds complexer wordende digitale…