Trumpf zal op de TechniShow de eerste variant van zijn 3D-metaalprinter, de TruPrint1000 introduceren. Ook lanceren ze met TruConnect een primeur voor de Nederlandse plaatbewerkingsindustrie op het gebied van software.
Met de TruPrint1000 kunnen uit metaalpoeder, laag voor laag, complexe onderdelen rechtstreeks vanuit het 3D-model worden opgebouwd. Hiervoor heeft Trumpf de afgelopen maanden op de thuisbasis in Ditzingen een nieuwe afdeling ingericht en hard gewerkt aan nieuwe installaties.De technologie achter de nieuwe 3D-printers, ook wel bekend als additive manufacturing, is dat metaalpoeders volgens een 3D-model laag voor laag de gewenste onderdelen opbouwt.
Vraag naar 3D-printers neemt toe
‘De introductie van nieuwe 3D-metaalprinters is voor ons een belangrijke eerste stap, omdat additive manufacturing in de toekomst de productietechnologie niet alleen zal uitbreiden, maar er zelfs een leidende rol in zal gaan spelen’, zegt dr.-ing. E.h. Peter Leibinger, voorzitter van Trumpf Laser- und Systemtechnik GmbH. ‘De vraag naar industrieel toepasbare 3D-printers voor metalen onderdelen neemt significant toe en Trumpf is de enige fabrikant ter wereld die alle relevante lasertechnologieën voor de additieve productie van metalen onderdelen onder één dak verenigt.’
Leibinger voegt hier aan toe: ‘Of het nu injectoren, turbinebladen, gereedschap of medische implantaten betreft, met ons brede technologie-assortiment zijn we in staat om steeds de meest geschikte oplossing te bieden voor vrijwel elke toepassing.’
TruConnect
De hele beurs van Trumpf Nederland staat in het teken van de toekomst. TruConnect wordt gelanceerd in Nederland welke een primeur zal zijn voor de Nederlandse plaatbewerkingsindustrie op het gebied van software. Door middel van een quickscan krijg de bezoeker tools om zijn bedrijf ‘smart’ te maken voor de toekomst.
Trumpf verenigt, als de enige fabrikant ter wereld, alle relevante lasertechnologieën voor de additieve productie van metalen onderdelen onder één dak. Tijdens de TechniShow zal op de stand van Trumpf de eerste variant van hun 3D printer, de TruPrint1000, worden geïntroduceerd. Daarmee kunnen uit metaalpoeder, laag voor laag, complexe onderdelen rechtstreeks vanuit het 3D-model worden opgebouwd.
Toekomst van plaatbewerking?
Trumpf heeft voor donderdagavond 17 maart een programma georganiseerd rondom de toekomst van plaatbewerking. Daarvoor heeft Trumpf Nederland, dr. Heinz-Jürgen Prokop, hoofd ontwikkeling van Trumpf Werkzeugmaschinen, uitgenodigd. Prokop vertelt dan over alle ontwikkelingen die bij de Duitse machineproducent gaande zijn. Internet en de digitalisering van de productie, gaat een belangrijke rol spelen bij de verbetering daarvan.
Aanmelden kan via de website van Trumpf Nederland
Op de stand zijn dagelijks presentaties te zien op hun eigen podium. Trumpf presenteert hoe zij de digitalisering van de plaatbewerking zien voor de toekomst. Hiervoor hebben zij sprekers uit eigen huis met elk hun eigen specialiteit waarbij Trumpf o.a. hun interpretatie van Industrie 4.0 zal gaan presenteren. Tevens wordt er gepresenteerd hoe u de nieuwe productiemogelijkheden in plaatbewerking u zal helpen om de kosten en het gewicht te verminderen. Bekijk de website van Trumpf Nederland om het dagprogramma in te zien.
Axoom
Trumpf heeft met Axoom een apart bedrijf opgericht dat bewust samenwerking zoekt met derden op het vlak van smart industry of in Duitse termen Industrie 4.0. Dit nieuwe bedrijf gaat de tools ontwikkelen voor smart industry. Deze activiteit wordt voor Nederland op de TechniShow gelanceerd.
Met modulaire oplossingen helpt Axoom productiebedrijven om zich, in hun eigen tempo, stap voor stap, in de richting van Industrie 4.0 te ontwikkelen. IT-dienstverleners zijn er veel, maar er is er geen die verstand heeft van de productie-industrie en dat is nou precies de kracht van Axoom. Met Trumpf als moederbedrijf loopt deze nieuwe IT-dienstverlener naar eigen zeggen een essentiële stap voor op andere softwarebedrijven. De dienstverlener kent de complexe en weinig gestandaardiseerde processen in kleine en middelgrote productiebedrijven zeer goed. Het is deze ervaring, gecombineerd met de uitgebreide machine-know-how, waar Axoom op kan vertrouwen, als het bedrijf met behulp van IT-oplossingen zorgt voor optimalisatie van productieprocessen.
‘Met Axoom kijken we voorbij onze eigen horizon en maken we ons sterk voor een nieuw, digitaal, open business-platform dat de totale economische keten – onafhankelijk van fabrikanten – omspant. Machines en systemen van verschillende fabrikanten werken intelligent samen – dát is de toekomst’, zegt Dr.-Ing. Mathias Kammüller, directeur van Trumpf GmbH + Co. KG en voorzitter van de divisie Gereedschapswerktuigen.
Axoom mag niet stoppen bij de fabrieksmuren, maar moet gebruikers continu ondersteunen; van leveranciers tot klanten. Daarbij plaatst Trumpf deze activiteiten opzettelijk als een onafhankelijk bedrijf in de markt. ‘Axoom moet nieuwe innovaties creëren buiten alle conventies om. Wij sturen bij vanuit onze grote expertise als fabrikant van gereedschapsmachines. Het is ons gezamenlijke doel om de hoogst mogelijke gebruikswaarde te bieden, waarmee onze klanten – maar ook heel andere productiebedrijven – maximale productiviteit en winstgevendheid kunnen bereiken’, legt Kammüller verder uit.
Trumpf staat op de TechniShow 2016 in hal 7, stand B.050