Trumpf met platina Techni-Show Award de grote winnaar

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Techni-Show-, ESEF- en Made in Holland-Awards zijn gisteravond onder grote belangstelling uitgereikt. Voor de ESEF Awards ging Enso-ontlakking als best supplier met de trofee naar huis en Refitech Composites viel in de prijzen in de categorie Innovatieve Materiaal Toepassingen. De Engineering & Design Award en de Made In Holland Award gingen naar Art groep SMS Stamp Tool & Mould. De winnende Platina Techni-Show Award ging naar Trumpf Nederland, Goud ging naar Dymato en Zilver naar Bokhoven Tool Management (BTM). De Techni-Show Award publieksprijs was voor Interlas.

Trumpf Nederland was de grote winnaar met volgens eigen zeggen de snelste kantpers ter wereld, voorzien van de nieuwste technieken en materiaaltoepassingen. Op de vraag waarom juist de TrumaBend kans maakt op de Award schrijft directeur Trumpf Nederland Ger van der Endt in het aanmeldingsformulier dat Trumpf juist in recessietijden die machines ontwikkelt waarmee haar klanten voordeel kunnen halen door kostprijs verlagend te kunnen produceren. ‘De TruBend 7036 is een revolutionaire Trumpf ontwikkeling.’

Zilver en brons

De gouden vakprijs was voor Dymato met de RHP Serie van Röders voor het bewerken van materialen tot een hardheid van HRC 65. Volgens de jury een mooi, eigentijds voorbeeld van compleetbewerken: hardverspanen in combinatie met coördinatenslijpen op één machine. Zilver werd gewonnen door Bokhoven Tool Management met het FCS opspansysteem.  Het FCS systeem biedt een mogelijkheid om met standaard elementen meerzijdig te bewerken en werkstukken zodanig op te spannen dat vijf van de zes zijden goed bereikbaar zijn. Volgens de jury een effectieve oplossing voor spanproblemen.

De genomineerden die niet in de prijzen vielen: Dynobend, Fanuc Robotics Benelux, Hembrug Machine Tools, Hermle Nederland, Renishaw Benelux en Trumpf Nederland met de lasermicrobewerkingsmachine TruMicro 5000.

Publieksprijs voor Interlas

Interlas kreeg tijdens de awarduitreiking de publieksprijs voor haar simulatiesoftware Virtual Welding Fronius. Die prijs werd met luid gejuich ontvangen door de medewerkers van Interlas. Volgens de jury is het een bijzonder aantrekkelijk hulpmiddel voor het aanleren van lasvaardigheden.  Dankzij de software is een besparing mogelijkheid op energie en lasverbruiksmiddelen en kan de lasinstructeur veel effectiever worden ingezet. Ook ziet de jury voor Virtual Welding goede mogelijkheden om de jeugd enthousiast te maken voor technische beroepen: de software sluit immers qua karakter goed aan bij de populaire computergames.