De Twentse bedrijven tonen in Rijssen hun laatste innovaties aan de hand van o.a. demonstraties en via een seminar.
Rik Peer van Bruma Machines houdt de lezing ‘Hoge kwaliteit, gedwongen noodzaak’. Daarin gaat hij in op de Lissmac machines waarvan Bruma Machines vertegenwoordigd. Lissmac zegt een uniek systeem te hebben ontwikkeld om het ontbramen, kantafronding en het verwijderen van oxide-huid te automatiseren in één bedrijfsvriendelijk proces. Dit proces leidt er toe dat producten beter beschermd worden tegen roestvorming, coatings zich uitstekend hechten, de dikte van deze coating gelijkmatig aanwezig is en zorgt voor een verhoging van de veiligheid door goed afgeronde plaatdelen.
Marco Lichtenberg, directeur R&D bij SafanDarley houdt een lezing over ‘De kantpers van de toekomst’. Volgens Lichtenberg zal de kantpersoperator de belangrijkste informatie niet meer uitsluitend via een apart besturingsscherm verkrijgen maar ook via een Augmented Reality bril. Hierdoor kan de operator ook als het ware door machinedelen heen kunnen kijken en worden er beelden via Augmented Reality aan de werkelijkheid toegevoegd.
Teus Vonk, verkoopadviseur bij Trumpf houdt de lezing ‘The power of choice’ waarin hij de o.a. de vraag stelt welke laser de beste keuze is. Trumpf verkoopt op dit moment 50 procent CO2-lasers en 50 procent fibergestuurde lasers. De vraag, welke laser is de beste keus?, welke materialen snijdt men en in welke plaatdikte beweegt men zich het meest? Wat zijn de eisen van de klanten waar men voor werkt. Aan de hand van deze vragen kijkt Vonk wat voor de beste keus is. Het fibergeweld is groot, de CO2-laser is nog steeds het meest verbreid, er wordt sinds eind jaren “70 met de CO2-Laser gesneden. Betekent dit dat de CO2-laser ouderwets is? Nee, het gaat erom wat doet de klant en wat is voor hem de beste keus, de fiberlaser of de CO2 laser?
Joey Schreur, product manager bij Voortman behandelt de plasmasnijder. Met de introductie van high-definition plasma verbeterde de kwaliteit van de plasmasnede enorm. Voortman zet nu de volgende stap met innovaties zoals de I-cut Correctie, Xtensive Hole Performance en de Dross Inhibitor. Aan het einde van het seminar weet u precies welke innovaties uw doorlooptijden significant kunnen verkorten en uw kosten kunnen verminderen.
Nico Mastenbroek, sales engineer bij Wilsonn Tool breekt een lans voor ‘Meer producten per uur, door middel van het vermijden van extra bewerkingen’. Hij zal tijdens het seminar laten zien dat uw ponsmachine meer kan doen dan alleen een gat maken. Mastenbroek geeft uitleg over het maken van vormen in product en hij vertelt over de rol van gereedschappen. Zo zal hij diverse oplossingen aandragen voor de problemen waar je dagelijks mee te maken krijgt tijdens het zetten van producten.
Het Voortman Experience Center van binnen.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…