Unilever en CHEP werken aan koolstofneutrale pallets

Unilever maakte al overal ter wereld gebruik van de CHEP-pool van herbruikbare pallets en heeft met dit project zijn milieuvriendelijkheid nog verder vergroot. Dankzij dit project werd Unilever het eerste bedrijf ter wereld dat koolstofneutrale pallets gebruikte in zijn logistieke keten. Het koolstofneutrale programma sluit aan op het Unilever Sustainable Living Plan waarin het bedrijf zichzelf ten doel stelt de invloed van zijn producten op het milieu voor 2020 te halveren.

Koolstofcredits

Met behulp van de CHEP-pool kunnen gebruikers van pallets, kratten en containers bedrijfsmiddelen voortdurend hergebruiken, waardoor het verbruik en de verspilling van grondstoffen afneemt. Ook zorgt het geoptimaliseerde netwerk van CHEP voor grotere efficiëntie en lagere emissies met betrekking tot transport. Het koolstofneutrale programma bouwt voort op de bestaande duurzaamheidsprojecten van CHEP en stelt klanten in staat om koolstofcredits aan te schaffen en zo projecten voor emissiebeperking wereldwijd financieel te ondersteunen. Het is een directe, kosteneffectieve manier waarop CHEP klanten kan helpen om hun doelen voor koolstofbeperking te halen.

Koolstofvoetafdruk

Josu Lesaka, Distribution Manager van Unilever Spanje, vertelt: ‘Duurzaamheid is voor ons een heel belangrijk streven en dit project vormt een uitstekende gelegenheid om onze doelen te bereiken. Dankzij dit samenwerkingsprogramma met CHEP heeft Unilever de jaarlijkse CO2voetafdruk van onze CHEP-palletbewegingen in Spanje kunnen compenseren; dat zijn gemiddeld ruim 370.000 bewegingen per jaar. Wij konden zelf kiezen waar we onze koolstofcredits wilden investeren en we hebben gekozen voor Afrika. Zo hebben we geïnvesteerd in gemeenschapsprojecten in Kenia en Tanzania, zoals een herbebossingsproject in Tanzania waarvoor we gewaarmerkte koolstofcredits hebben aangeschaft. Na het optimaliseren en verbeteren van de efficiëntie is compensatie het laatste hulpmiddel om een kleinere koolstofvoetafdruk te bewerkstelligen.’

De redactie

Recent Posts

Wereldwijde dichtheid fabrieksrobots verdubbeld

Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…

2 dagen ago

Arbeidsmarkt iets minder krap in derde kwartaal

Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…

3 dagen ago

Koninklijke Marine 3D-print reserveonderdelen (video)

De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…

3 dagen ago

Column Joachim Driessen: Op staande voet

Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…

3 dagen ago

In zes stappen een cobot integreren

Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…

3 dagen ago

Huisbeurs in herhaling voor Jörg Machines

Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…

3 dagen ago