Met de ontwikkeling van een lasrobot, gemonteerd op een torsievast H- frame, was Valk Welding de eerste robotintegrator die een dergelijk concept introduceerde. Het concept dat later ook een alternatief heeft gekregen in de vorm van een E- frameopstelling, is inmiddels door meerdere robotintegrators gekopieerd, maar deze bereiken niet hetzelfde prestatieniveau.
Een lasrobot op een vaste frameopstelling biedt het voordeel dat zowel lasrobot, als besturingskast, opspantafels, manipulatoren en afscherming als complete configuratie gemonteerd en bij de eindgebruiker geïnstalleerd kan worden. Dat levert niet alleen het voordeel op van een korte opbouwtijd bij de klant, maar biedt ook de mogelijkheid de cel op een later tijdstip te verplaatsen en direct weer in gebruik te nemen. Bij een interne verhuizing levert dat een behoorlijke kosten- en tijdsbesparing op.
De opstelling in een H-vormig frame met twee tegenover elkaar geplaatste opspanstations maakt het mogelijk op één station een werkstuk op te spannen of uit te nemen, terwijl de lasrobot op het andere station last. Verder kan de aan- en afvoer van losse componenten en gelaste werkstukken aan beide zijden van de lasrobotinstallatie plaats vinden, wat vanuit logistiek oogpunt meer vrijheid biedt.
De Valk Welding H-vormig frames zijn leverbaar in uitvoeringen met een werklengte van 2.500 en 3.000 mm.
Werkgevers- en werknemersorganisaties, brancheorganisaties en O&O-fondsen kunnen van 13 januari 2025 tot en met 14…
De Belastingdienst gaat de kleineondernemersregeling (KOR) versoepelen per 1 januari 2025. Voor wie wil weten…
Het kabinet denkt dat onze veiligheidssituatie verslechtert en gaat daarom 716 miljoen euro extra investeren…
Op de campus van de Universiteit Twente (UT) komen drie Joint Innovation Centers (JIC’s) van…
Met een nieuwe samenwerking willen het TBI Praktijkfonds en Stichting ZWBT (Zorg, Welzijn, Bouw en…
De staalmarkt wordt geconfronteerd met een groeiend aantal onzekerheden, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, zowel…