Voor Brazilië maakt Bayer de bal ook rond

Het omhulsel van de bal bestaat uit vijf kunststof-delen, waarvoor de onderneming uit Leverkusen grondstoffen levert. Deze polyurethaan-lagen zorgen ervoor dat de bal na een schot weer snel zijn oude ronde vorm aanneemt. De lagen zorgen er ook voor dat het oppervlak van de bal lang houdbaar blijft en elastisch is. Ook kan bij alle weersomstandigheden met Brazuca worden gespeeld, omdat hij waterdicht is. De individuele velden van de bal zijn op een bijzondere manier vastgeplakt. De lijm is gebaseerd op een polyurethaan-mengsel van Bayer MaterialScience.

Bayer MaterialScience heeft veel ervaring met de ontwikkeling van materialen voor voetballen en werkt al sinds 1986 samen met Adidas.

Bayer MaterialScience heeft ook de polycarbonaatplaten geleverd voor de dakconstructie van het vernieuwde Estadio Nacional in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. De vestiging in Tielt produceert de platen uit het hightech polycarbonaat Makrolon dat onder meer gebruikt wordt in de productie van koffers, beglazing voor onder andere landbouwwerktuigen en geluidswerende wanden langs autosnelwegen. Aan dat lijstje kan nu ook de 7.500 vierkante meter grote binnenring van het monumentale stadiondak van het Estadio Nacional worden toegevoegd. Voor het dubbelschalige dak werden 12 mm dikke Makrolon UV 2099 platen gebruikt van langer dan 10 meter, goed voor een totaalgewicht van zo’n 110 ton.

http://www.bayer.nl

De redactie

Recent Posts

Tata Steel zet in op extra bezuinigingen voor toekomstbestendigheid

Tata Steel Nederland moet in het eerste kwartaal van 2025 opnieuw stevig de broekriem aanhalen.…

3 uur ago

ASML en Duitse automotive centraal op Precisiebeurs

Met 370 deelnemers was de Precisiebeurs al in mei uitverkocht. Beursorganisator Mikrocentrum, het verbindende platform…

4 uur ago

Amerikaanse SurfacePrep neemt Leering uit Hengelo over

Het Amerikaanse SurfacePrep heeft familiebedrijf Leering uit Hengelo overgenomen. Leering, actief in straal- en oppervlaktetechniek…

5 uur ago

Brabants metaalbedrijf en Electrolas vinden onbemande laserlascel uit

Metaalbedrijf Van Schijndel Metaal en Elektrolas, beide uit Noord-Brabant, hebben een onbemande laserlascel ontwikkeld die…

5 uur ago

Wereldwijde dichtheid fabrieksrobots verdubbeld

Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…

3 dagen ago

Arbeidsmarkt iets minder krap in derde kwartaal

Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…

4 dagen ago