Voor ruim honderd toehoorders presenteerde een elfkoppige delegatie van de Europese organisatie voor nucleaire research CERN zich in een lezingenreeks om aan te geven welke business-kansen CERN te bieden heeft. De jaarlijkse bijdrage van Nederland aan CERN is 39 miljoen euro. Het is de bedoeling dat een groot deel van dat geld terugvloeit naar de Nederlandse industrie, maar in de praktijk wordt dat niet gerealiseerd. De werkgroep gaat in de komende periode daarin meer duidelijkheid verschaffen. De werkgroep wordt gevormd door het Mikrocentrum in samenwerking met Rob Klöpping, International Liaision Officer bij CERN en Hans Priem van VDL-ETG.
De Precisiebeurs die op 28 en 29 november voor de twaalfde keer door Mikrocentrum in Veldhoven werd georganiseerd heeft zijn positie als belangrijkste vakbeurs voor precisietechnologie verder versterkt. Met 260 exposanten, een groei van 35 exposanten ten opzichte van 2011, is dit een van de vakbeurzen die groeit. Het aantal bezoekers steeg met ruim 10 procentvan 3.200 tot 3.581. Ongeveer 11 procent van de bezoekers was internationaal. Door de extra promotiecampagne in Duitsland steeg het aantal Duitse bezoekers zelfs met 50 procent.
Parallel aan de vakbeurs vonden vijftig lezingen plaats. Voor de vierde keer werd in samenwerking met Syntens en het Enterprise Europe Network een internationaal brokerage programma opgezet dat met ruim honderd deelnemers en ruim tweehonderd gesprekken groter en succesvoller was dan ooit. Met dit brokerage evenement, het CERN programma en de extra exposure in Duitsland is de Precisiebeurs in toenemende mate een business development evenement geworden op internationaal niveau.
Dat bleek verder uit de presentatie van ING over businesskansen in Duitsland. Volgens ING kunnen we de export naar Duitsland tot 2020 met 60 procent vergroten. Nieuw op de Precisiebeurs was de Forumdiscussie onder leiding van Jos van Erp (FME). Thema van de discussie was ‘vergroot clustering van bedrijven in de precisietechnologie de kansen op leveringen aan OEM’ers’. Over de stelling dat clusteren, samenwerken en delen van kennis tot meer innovatie leidt waren de partijen het wel eens. ‘Delen is het nieuwe hebben’, zoals Ineke Dezentjé van FME in haar inleidende videoboodschap stelde.
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…
Softwarebedrijf ConstruSteel behoort in 2024 wederom tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland en daarom…