De Energiecentrale Eemshaven in Groningen, die een capaciteit heeft van 1.600 MW, is een uiterst efficiënte steenkoolcentrale met een schakelbare faciliteit voor biomassaverbranding en beschikt over de modernste filter- en reinigingstechnologie. De directe locatie aan de Noordzee en de nabijheid van een haven, bieden ideale omstandigheden voor het gebruik van koelwater en de aanvoer van brandstof. Vanwege de flexibele en weersonafhankelijke productie van elektriciteit, vormt de Eemshaven een belangrijk onderdeel van de Nederlandse energievoorziening. De installatie komt volgens planning in 2014 in bedrijf, na een bouwperiode van vier jaar.
De twee elektrische filters voor ontzwaveling van verbrandingsgassen zijn respectievelijk 64 m lang en 35 m hoog. Voor de veilige uitvoering van las- en isolatiewerken volgens de hoogste kwaliteitsnormen, werden werkplatforms en toegangsmiddelen geleverd op basis van het Peri Up Rosett Flex modulaire steigersysteem. Voor de eindmontage van in totaal acht inlaatkanalen werd gebruik gemaakt van een extern aangebrachte werksteiger met geïntegreerde 75 cm brede trappen. Dankzij de metrische rasterindeling kon de steiger optimaal worden aangepast aan de tot 4,50 m uitstekende schoorsteen. Daarbij werd de steiger deels opgehangen aan een galgconstructie, opgebouwd uit Peri Up systeemonderdelen.
De montage van de modulaire constructie voor de 35 m hoge werksteiger werd extreem veilig uitgevoerd met onder meer vooruit te monteren leuningen, die beveiliging door middel van aanlijning overbodig maakten. Daarnaast hield de Peri Up steiger rekening met de bestaande staalconstructie en de reeds gemonteerde loopbruggen.
Het Peri Up modulaire systeem biedt grote voordelen, in het bijzonder bij de montage van steigers in filterschoorstenen. De steigers aan de bestaande staalconstructie kunnen eenvoudig worden gewijzigd voor optimale aanpassing aan de installatieonderdelen waaraan moet worden gewerkt. Dit maakt een tijdrovende buis- en koppelingenconstructie overbodig. De steiger kan met behulp van standaardonderdelen naar wens horizontaal en verticaal worden verdeeld. Hierdoor zijn de vaklengten van de onderste secties ruim bemeten en bieden daardoor makkelijker toegang met een minimaal gebruik van materialen. Bij de constructieonderdelen waaraan moet worden gewerkt en waarvoor de steigervorm moet worden aangepast, worden bijvoorbeeld vaklengten van 300 cm gebruikt, verdeeld in drie vaklengten van 75 cm, 150 cm en 75 cm breed, zodat verder omhoog kan worden gewerkt met smallere breedtes.
Bij de bouw, uitbreiding en modernisering van of onderhoud aan energiecentrales en andere industriële installaties, gelden voor de planning en uitvoering vaak strikte veiligheidsregels. Tegelijk vereist de voltooiing van het werk aan het casco en de realisering van alle technische installatievereisten een nauwkeurige coördinatie van het totale bouwproces. Naast bouwtekeningen en engineering helpt PERI klanten met de vereiste goedkeuringen, typekeuringen en montage-instructies. Deze goedkeuringen bieden, dankzij de consistente toepassing van een systeem voor kwaliteitsbeheer, de benodigde rechtsgrond voor het gebruik van de steigers. De montage-instructies voor het systeem bevatten bovendien alle vereiste informatie en details voor snelle en veilige installatie. Door haar wereldwijde activiteiten beschikt PERI over een uitgebreide reeks technische documentatie in vele talen.
Reesink Production sluit eind 2024 definitief de deuren vanwege een verlegging van de focus van…
Werkgevers- en werknemersorganisaties, brancheorganisaties en O&O-fondsen kunnen van 13 januari 2025 tot en met 14…
De Belastingdienst gaat de kleineondernemersregeling (KOR) versoepelen per 1 januari 2025. Voor wie wil weten…
Het kabinet denkt dat onze veiligheidssituatie verslechtert en gaat daarom 716 miljoen euro extra investeren…
Op de campus van de Universiteit Twente (UT) komen drie Joint Innovation Centers (JIC’s) van…
Met een nieuwe samenwerking willen het TBI Praktijkfonds en Stichting ZWBT (Zorg, Welzijn, Bouw en…