Anders dan de gebruikelijke FSC-convenanten die door overheden en woningbouwverenigingen zijn ondertekend, verklaren deze gemeenten hiermee niet exclusief naar één keurmerk te vragen, maar meerdere keurmerken te accepteren als bewijs voor het kénmerk duurzaam bosbeheer: PEFC en FSC en mogelijk andere keurmerken op basis van gelijkwaardige principes.
Naast het feit dat de Europese aanbestedingswetgeving niet toestaat dat overheden naar één keurmerk verwijzen is het ook een bewuste keuze om duurzaam bosbeheer zo breed mogelijk te bevorderen. Jacques Damen, wethouder milieu en natuur van de gemeente Vlissingen legt dit uit: ‘Er is meer op de wereld dan alleen FSC. Door meerdere keurmerken te erkennen, hebben onze inkopers meer gecertificeerde leveranciers en producten om uit te kiezen. Door niet in een monopolie gevangen te zijn kunnen wij zo méér hout en papier duurzaam inkopen.’
Onderdeel van de beleidsverklaring is dat leveranciers hun producten aantoonbaar gecertificeerd gaan leveren. Dit betekent dat zij een zogenaamd Chain of Custody-certificaat nodig hebben. Een Chain of Custody-certificaat houdt in dat een externe partij controleert of de leverancier daadwerkelijk gecertificeerd materiaal heeft ingekocht en dit vervolgens verkocht heeft aan de gemeente.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…